ADVrider

ADVrider (http://www.advrider.com/forums/index.php)
-   Orange Crush (http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Water Pump Rebuild: 'How to'.......... (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=188446)

Pyndon 12-11-2006 10:48 PM

Water Pump Rebuild: 'How to'..........
 
All,

Tis the season to be jolly and here is my gift to you all, or those that need it anyway :wink: .

I have bebuilt the water water pump on my 950 and documented it at the request of many. Hope you find it useful.

This is just an informative link, please post replies to my main thread.

http://www.advrider.com/forums/showt...147440&page=24

Thanks and all the very best for the festive season.

:1drink

RED CAT 12-12-2006 08:00 PM

Pyndon!
 
Great thread. Thanks. Am storing in favourites for later. Thanks a bunch.

cpmodem 12-12-2006 08:05 PM

Merry Christmas to you too ...
 
Thanks :bowagain for the hard work you have put in for this forum in this past year Pyndon.
-cp

jsrider 12-12-2006 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by Pyndon
Hope you find it useful.:1drink

Totally awesome! :clap

Nice torque wrench, by the way. :D

Zen Slug 05-08-2008 01:37 PM

pyn,

i think the link is busted:dunno

djmase 05-08-2008 01:40 PM

This link works.
http://www.ktm950.info/how/waterpump...ater_pump.html
djmase

fast4d 03-13-2010 12:19 PM

thanks for your write up. it was easy to follow and your advice of using the oven while the spouse is away is priceless.

my impeller looks shaved down. 18k miles. the shaft and seal appear ok.



http://www.akkm.net/sdr/waterpumpshaft.jpg
http://www.akkm.net/sdr/waterpumpimpeller.jpg

Leodis41 03-13-2010 11:43 PM

Ouch! That doesn't look right. I have never seen that on anybody else'e rebuild.
Was there any debris in the impeller housing?:huh

fast4d 03-14-2010 10:00 AM

no debris other than the casting sediments

this came from superduke R. another owner told me his looked the same after his WP broke and dealer replaced it under warranty.

Head2Wind 03-14-2010 01:59 PM

is it possible to have installed the 09 shaft? the 09 shaft is longer and requires a different impeller and cover. I will run out to the shop and measure the two for verification... back in a sec...

one way is if the inner bearing was not pressed in all the way, but then the large inner clip would not of been able to engage the cover.... impeller could have been loose on the shaft? or not seated all the way down?

Head2Wind 03-14-2010 02:06 PM

Water Pump Shaft lengths:

early model 03-08 length: 33.4mm

current model 09-10 length: 34.6mm

jsrider 03-14-2010 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by Head2Wind
one way is if the inner bearing was not pressed in all the way, but then the large inner clip would not of been able to engage the cover.... impeller could have been loose on the shaft? or not seated all the way down?

IIRC a few folks had problems with loose impellers on the early bikes and had similar ground-down impeller blades.

fast4d 03-14-2010 09:48 PM

my pump shaft measures 34.7mm

bike's manufacture date is 3/2008

Head2Wind 03-14-2010 10:02 PM

that is the current model shaft 34.65mm was my measurement on the shaft that I pulled out of the box that is supposed to be for a 09.

The impeller that you have pictured appears to be a "early" version.. which is weird if its running a 34.65 shaft. but then that might explain why the impeller is showing wear.

skianreid 06-22-2012 11:26 PM

This link is dead
 
:1drink


Times are GMT -7.   It's 11:28 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014