ADVrider

ADVrider (http://www.advrider.com/forums/index.php)
-   GS Boxers (http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Is it goosed? (Instrument panel) (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=834172)

Growler 10-14-2012 06:10 PM

Is it goosed? (Instrument panel)
 
So after getting caught in a real bad storm the digital part of the instrument panel on my 1200gs doesn't read anything, thoughts?

def 10-14-2012 06:13 PM

Quote:

Originally Posted by Growler (Post 19818053)
So after getting caught in a real bad storm the digital part of the instrument panel on my 1200gs doesn't read anything, thoughts?

Let it sit in the sun.

Wolfgang55 10-14-2012 06:42 PM

rice is nice
 
Fill it full of rice

LaurelPerryOnLand 10-15-2012 07:23 AM

Fowl retort...
 
If you'd provide some pics...I'd take a GANDER:rofl:rofl:rofl

Then, I'd let it sit in the sun. +1, per Def

JimVonBaden 10-15-2012 07:35 AM

Quote:

Originally Posted by def (Post 19818083)
Let it sit in the sun.


For at least a day or two, and don't ride it. Water and electronics do not mix well. If the instruments are no yet fried, they may become fried.

Also, if you are handy, you might consider removing the plug to the instrument cluster and drying it out, then add dialectric grease to the plug to keep water out next time.

Jim :brow

Growler 10-20-2012 04:48 AM

Thanks guys tried those things, its goosed! $1000 to replace, it was a great trip though!!!http://d26ya5yqg8yyvs.cloudfront.net/Laughing.gif

GB 10-20-2012 05:11 AM

what year is your bike? how many miles?

Growler 10-20-2012 08:14 PM

2005, 53k

Ayrshire Bull 10-20-2012 10:33 PM

growler - theres one on flea-bay right now


(no affiliation ... yada yada .....)

Growler 10-23-2012 05:38 PM

Thanks have my eye on it!!

Growler 11-14-2012 05:33 PM

Ok, so bought the one off e bay, took it to BMW shop today, tech spent 4 hours trying to sink the computer to the instrument panel, everything else works on it but the mileage won't programme to my mileage, ie the unit I bought was at 83K mines at 53K but it wont reset to 53, any ideas or have I wasted my money?

def 11-15-2012 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by Growler (Post 20045891)
Ok, so bought the one off e bay, took it to BMW shop today, tech spent 4 hours trying to sink the computer to the instrument panel, everything else works on it but the mileage won't programme to my mileage, ie the unit I bought was at 83K mines at 53K but it wont reset to 53, any ideas or have I wasted my money?

Subtract 30,000 miles from the reading and have it documented by a court of law for a potential future sale.

Desert Skies 11-15-2012 02:37 PM

I've had to pull mine off, disassemble it, resolder the LCD connector and controller and put it all back together twice to get the LCD functioning again. Last time, I actually found a loose pin on the controller. These things take a hell of a beating under low RPM acceleration. I'm surprised the tach and spedo servos don't disintegrate.

BTW, I've been in the rain allot but don't see any moisture intrusion evidence when inside the unit.

Growler 11-23-2012 05:57 PM

Thanks, I don't suppose you'd be interested in taking a look at my old unit to see if you could repair it?:D


Times are GMT -7.   It's 07:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014