ADVrider

ADVrider (http://www.advrider.com/forums/index.php)
-   Thumpers (http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Ktm 690 - throttle body / sensor problem (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=853892)

PedroBC 01-07-2013 12:38 PM

Ktm 690 - throttle body / sensor problem
 
Hi Guys,

This is my first post and unfortunately is a post to ask the KTM 690 community is someone can give me a help.

My bike a ktm690 R, year 2010 often decide to detach the THROTTLE BODY from the ENGAIN.

This is a situation that occurs only on off road and normally (but not always) when Iím slowin down.

I believe this is the result of sending fuel to the engine when the valves are closed, or, other options, is sending fuel in excess, which results in such a violent return of gases, capable to take out the phalange who join the engine to the throttle body.

Has anyone experienced this same evil in yours KTM 690R.

I honestly believe this problem is not isolated and someone already solved it.

But how? This is the question.

Until I can show you a small video, the problem seems at least very similar.

Sorry for this English, Iím not fluent as Iím Portuguese.

I will thanks you all for your possible contribution.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9MCQA3JhxA

All the best
Pedro BC

PedroBC 01-07-2013 01:17 PM

Ups,

I think I have put this topic in the wrong place (this is not a V-twin)

Can anyone put it in its proper place, I think should be in the Thumpers.

Thanks and sorry.


Times are GMT -7.   It's 10:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014