ADVrider

ADVrider (http://www.advrider.com/forums/index.php)
-   West California, the desert southwest and whatever is left (http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=29)
-   -   No spark in Tehachapi (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=863920)

Mendodave 02-17-2013 05:26 PM

No spark in Tehachapi
 
Hey all

I am on the way home from a quick desert ride to Lake Havasu...I was trying to get home before the storms hit in Nor Cal on Tuesday, but I am stuck here in Tehachapi.

I was running really low on gas due to headwinds and high speeds, so I thought it was just out of gas...the bike died as I was pulling off Hwy 58 to tank up. I pushed it to the gas station, filled it up, and it won't start. Cranks fine, battery fine, lights all fine, not one spark.

I put an aftermarket coil that was on another bike, that could be it. I've got about 5k miles on that coil, but dunno what else it could be. Naturally I have no spark plug wrench the size I need.

This is my R80G/S

It looks like a Uhaul home.

Ran great all the way here!

I pushed it to the La Quinta Inn and am consulting my internet buddies while drinking a grain beverage...thankful I am not out in the Mojave

:evil

Mendo

StmbtDave 02-17-2013 06:35 PM

My first suggestion would be the coil. You didn't say if it was raining but my buddies R100GS died in a rain storm and that was the problem. Pull the tank and take a good look at the coil for cracks.

Off Limits 02-18-2013 12:19 AM

Side stand switch?

Mendodave 02-20-2013 03:06 PM

It was the coil
 
Hey all

I rented a Uhaul and hauled my hiney home...put my old coil on and she sparked right to life.

totally hammered a tumbleweed in the Uhaul, major headwinds near Santa Nella...first thought was "Glad its a rental!"

semis leaning over ahead, semi passing on the left, three tumbleweeds approach from the left...I nailed the middle one...

now, I probably would not have been on I-5 if the bike had been running...but....

http://mendodave.mcn.org/photos/uhaul.jpg

oneway 02-21-2013 10:13 AM

Sorry I just saw this thread. I live in Tehachapi and would have been glad to help. Sorry!!

Mendodave 02-22-2013 12:45 PM

Thanks!
 
Quote:

Originally Posted by oneway (Post 20776933)
Sorry I just saw this thread. I live in Tehachapi and would have been glad to help. Sorry!!

no worries, I had to be home for work on Wednesday, could not miss it. I also wanted to get the hell off the hill before that storm hit Monday night.

it was a bad coil, the bike runs fine now.

Mendo


Times are GMT -7.   It's 03:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014