ADVrider

ADVrider (http://www.advrider.com/forums/index.php)
-   Ridiculous streetbikes with 6 CPUs and too much horsepower (1050/1190/1290cc) (http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=92)
-   -   new year gift from my 1190R (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=944224)

kČ. 12-31-2013 04:43 PM

new year gift from my 1190R
 
2800 something Km
day before yesterday a nice tour with friends

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...92711413_n.jpg

used it to go to work the same evening and had a great ride home at seven in the morning
the bike sleeps ouside under a shelter but that's it so I plugged the charger in
today, wanting to go for a ride so I wouldn't have to deal with all the shit and fake friend's wishes for the new year... nothing
crancks over but doesn't fire
smells like gasoline
as if the engine was an old carb version completely drowned
shit is all you can do is push a button so it ain't even my fault ...
as I tried to start it the motor-management/fuel injection sign came on

happy new year...:huh

villageidiot 12-31-2013 04:46 PM

cam sensor

kČ. 12-31-2013 04:49 PM

probably something of the kind
won't even try to fix it or to get it started myself
call the assistance and have it delivered at the dealer's
warranty... :deal

donniemac 01-01-2014 11:06 AM

Happy new year!

GVWR 01-01-2014 03:13 PM

Unfortunately that's a "known error" at low temparatures.
You could try to switch all powered electr. accessories off before start (incl. heated grips) and try again. Battery doesn't provide enough power / bike's using too much for starting.

kČ. 01-01-2014 04:05 PM

battery at 13.8
have tried starting for 2 minutes on end
3 second starting, stop, 3 seconds starting, stop, ... times 50

kČ. 01-03-2014 11:42 AM

and off it goes...

http://i43.tinypic.com/2ccnzw0.jpg

Dearnla 01-04-2014 03:02 AM

Quote:

Originally Posted by kČ. (Post 23125555)

:cry

dragos 01-04-2014 03:53 AM

I guess that's what the "Adventure" name stands for.

Tancakar 01-04-2014 04:01 AM

Yep happy new year. I had the same problem it didn't start then I charge the battery and it worked. But yes when ever it cold the bike doesn't starting easy

Daveman 01-04-2014 04:48 AM

Same here in Ostend, Belgium! My 1190A will be towed in about 30 minutes to the dealer... My dealer states that the latest software update will fix this difficult cold start (in my case NO start) issue...

Same symptoms: cranks, gasoline smell, nothing...

D.T. 01-04-2014 05:59 AM

Rut ro.

Did you crack the throttle a bit? Maybe bike was flooded?

Gustavo.Ramos 01-04-2014 06:12 AM

I feel your pain... fortunatly my 990 fired right away, but was pouring rain so heavily that was impossible to ride... round the block, back into the shed...

Rock Junkee 01-04-2014 06:13 AM

my 990 will do do the same thing in the winter. will crank but no fire.
mine does this because I need to cange the oil and put a thinner viscosity oil... I know its like comparing apples and oranges but you never know.

Daveman 01-04-2014 06:44 AM

Quote:

Originally Posted by D.T. (Post 23130788)
Rut ro.

Did you crack the throttle a bit? Maybe bike was flooded?

Tried anything... Dealer can sort it out. Hope it gets fixed!


Times are GMT -7.   It's 04:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014