ADVrider

ADVrider (http://www.advrider.com/forums/index.php)
-   Orange Crush (http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=34)
-   -   1190S shift light going on at 6500 (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=989391)

mhpalin 06-26-2014 02:08 PM

1190S shift light going on at 6500
 
Hi guys My shift light started going on at 6500 just like during brake in the bike has 8000kms on it.I took it to the dealer on Vancouver Island they don't have a clue has any one had this to them.The Dealer contacted KTM Canada but they have not got back to them.It's running good should I just put a piece of tape over it and not worry about it till I get home to Alberta.
Thanks Mike:rofl

Black Hills 06-26-2014 02:55 PM

the instructions to set it are in then manual. it's pretty simple, did you try that yet?

mhpalin 06-26-2014 04:32 PM

Yes I turned every thing off this is just like when the bike is new and the light comes on at 6500 and stops automatically at 1000kms now it comes on again.It started as I was riding.
Mike

Harold Waikiki 06-26-2014 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by mhpalin (Post 24484324)
Hi guys My shift light started going on at 6500 just like during brake in the bike has 8000kms on it.I took it to the dealer on Vancouver Island they don't have a clue has any one had this to them.The Dealer contacted KTM Canada but they have not got back to them.It's running good should I just put a piece of tape over it and not worry about it till I get home to Alberta.
Thanks Mike:rofl

Mine does that before it's warmed up. After it reaches temp it goes back to normal. HW.

mhpalin 06-26-2014 05:29 PM

Mine does it all the even after 2hrs on the road:rofl
Mike

Bluesilver 06-26-2014 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by harold waikiki (Post 24485520)
mine does that before it's warmed up. After it reaches temp it goes back to normal. Hw.

+1

MarchHare 06-26-2014 11:23 PM

Quote:

Originally Posted by mhpalin (Post 24485253)
Yes I turned every thing off this is just like when the bike is new and the light comes on at 6500 and stops automatically at 1000kms now it comes on again.It started as I was riding.
Mike

But have you followed the instructions in the handbook to adjust the point at which the shift light comes on?

OrangeV 06-27-2014 01:28 AM

Page 58 of the manual, go to the Settings screen, then go to where the shit light is, there you set your shift light, simple as..:D

Black Hills 06-27-2014 06:25 AM

Quote:

Originally Posted by mhpalin (Post 24485556)
Mine does it all the even after 2hrs on the road:rofl
Mike


is the engine temp gauge working properly?

mhpalin 06-27-2014 07:31 AM

Okay guys first the shift light is off.I have the owners manual in hand for the 1190S on page 66 I followed the instructions and turned the shift light off.The bike was hooked up to the comp, at the dealer and showed no faults or codes.
When the light turns on at 6500 rpm it is steady does not flash.The temp guage shows 4 bars when warmed up.So what it looks like to me is that the cluster has reverted back to brake in mode and I will see if it stops after another 1000kms witch should happen on the ride home.
Mike

Xphile1999 06-27-2014 07:33 AM

Full Break in
 
The light will come on until you have completed the break in period, after that the shift light will automatically go to it's default. I believe the period to be 1000km.

Edit: Also found this reference in another thread
"Go to your owners manuel to page 72 part 9.2
Running in the engine

Guideline:
During the first 1,000km (620mil) 6,500 rpm
After the first 1,000km (620mil) 10,25 rpm"
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=951265

mhpalin 06-27-2014 07:45 AM

The bike has over 8000 klms on it

Xphile1999 06-27-2014 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by mhpalin (Post 24489129)
The bike has over 8000 klms on it

Ooops, sorry, misread that as 800km....coffee, need coffee.

mhpalin 06-27-2014 03:12 PM

Okay guys I got a phone call from the dealer this morning he programmed my service interval wrong so I went back and he did it right this time.I guess when you go past your service interval the light goes on at 6500 rpm to tell you to take it easy.Well anyways it is still doing it so I will have to take it to my home dealership and maybe they can figure it out.:rofl
Mike

mhpalin 07-05-2014 02:56 PM

Okay finally figured it out the oil temp sensor has gone out of adj. just by chance when I started the bike today I checked the oil temp. 0C and the air temp was 21C. So I guess the bike thinks it's cold all the time and the light goes on at 6500.So will take it to the dealer for them to confirm this.Does any one think I am hurting the bike by taking it over 6500 rpm.
Mike:rofl


Times are GMT -7.   It's 02:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014