View Single Post
Old 04-12-2012, 08:21 AM   #25
togume
On the Black Beast
 
Joined: May 2010
Location: Adventuring the American Continent
Oddometer: 48
Progressively Harder to Start

Hate putting a "me too" type reply, but... me too!

Actually, mine issue seems to be a little different; Since about 4 weeks ago I've noticed that it's gotten progressively harder to start the bike. I used it throughout the Minnesota winter (at least a couple times a month), and throughout that time it fired right up. However, now that the weather has started to improve, I've been ramping up on the riding.

This morning, after not riding for ~5 days, I cranked and cranked, but no start.

I will be doing the following:
* Checking fuel level (doubt it, since it's been deteriorating over time)
* Check battery health
* Check voltage going to fuel pump
* Tap fuel injectors as I crank

If anyone has any ideas regarding the fact that it got progressively worse, It'd be appreciated.

Wish me luck!

------------------------UPDATE------------------------

Followed Joel's instructions. Tapping on the injector through the right-hand side triangle did it. Went to auto-parts store for some Techron, but they only had Seafoam, so got a pint of that. Put in 4 OZ of the stuff on a mostly full tank, and rode around for a few miles. Turned her off, came back a while later, and fired right up.

Will update if anything changes.

Thanks for the tips and great write ups, crew!

togume screwed with this post 04-13-2012 at 12:27 PM
togume is offline   Reply With Quote