View Single Post
Old 10-11-2012, 12:29 AM   #1
norschweger OP
Gnarly Adventurer
 
norschweger's Avatar
 
Joined: Apr 2012
Location: Germany
Oddometer: 242
KTM 950 ADV trouble



Some weeks ago I bought a KTM 950, 06 with 40000km on it.
Looks very good and ran well. Had a flat on the rear, fixed it, some days later the chain fell off at about 100km/h! Put it on again with a new masterlink (the old one was gone) and it worked for some 1000 km. Only thing to mention is that I always felt that there was a hesitation when accelerating or decelerating...until yesterday, when it broke again! It was quite bend and this time-without chainguard-it left a lot of traces on the swingarm, rim,racket...and on the inside of the front sprocket, directly in front of a screw that does not seem to hold anything. Exactly there it was leaking. I tightened the screw a bit and it seemed to stop leaking oil.
I bend the chain again and put it on, with a masterlink I had in spare.
Next to the fact that it started and died several this morning until the battery was dead (not the first time), it run well until I stopped to fill gas (after maybe 60 miles): the engine died before I had geared down to neutral. When I tried to gear again, there was no pressure on the clutch. Next to some occasions where it slipped in first gear with a cold engine, there had not been any signs of clutch problems until then.
Looking down i could see that I was losing oil again, but could not see where.
The clutch cylinder does not seem to have any damage to it. But the level in the master cylinder is very low.
Has anyone had a similar problem or an idea what might have happened/what to do?
When I let the engine run on the centre stand without the chain on and put a gear in it sounds as if something was loose...
Thanks for any help!
norschweger is offline   Reply With Quote