View Single Post
Old 04-06-2008, 04:03 PM   #31
clintnz
Trans-Global Chook Chaser
 
clintnz's Avatar
 
Joined: May 2004
Location: Rotoiti, New Zealand
Oddometer: 3,389
Had a go at fixing mine last week. My symptoms were a little different in that the starter had sounded like it was struggling a bit for a while, like it was low on volts, but the battery had plenty of juice & the connections to the starter looked good. Then it started just whizzing when the button was pushed & not turning over the motor at all. I got the NZ$9 SKF seal as above & took it apart.

The 3-arm flywheel puller we had did not even look like shifting the flywheel, even with a few good whacks. The local KTM dealer didn't have the right flywheel puller but there was one in the country so $49 & a day later I was the proud owner of the genuine factory service tool which did pop it off nicely.

The spring did indeed look buggered, everything else looked OK so I put it back together with the new spring which seemed to fit well.

Once the rest of the bike was back together I tried the starter & it worked, but it still sounded like it was struggling, & after about 6 starts went back to just whizzing & not working at all

I don't really mind that the cheap fix didn't work, it was worth a shot, but now I'm not sure if I need a whole new sprag clutch assembly, if the inner or outer hubs it engages on are worn, or if the starter motor or solenoid are worn out & the starter not spinning quickly enough is messing up the sprag clutch somehow???

In the meantime my kick-starting technique will no doubt continue to improve

Cheers
Clint
__________________
'03 KTM 640 LC4 Enduro

The wilderness, the desert - why are they not crowded
.................................................. .....with pilgrims?
clintnz is offline   Reply With Quote