View Single Post
Old 04-29-2008, 12:10 PM   #1305
Wallowa
Beastly Adventurer
 
Joined: Nov 2006
Location: NE Oregon
Oddometer: 5,285
Ah But! No "Prince of Darkness"!

Quote:
Originally Posted by SocalRob
OK, reading the last 10 or so posts has been entertaining.

Maybe there is a possibility that this is a software induced hardware problem. The key is not recognized for whatever reason, and the security software glitches & freezes out the current ring. I like that theory about the numbers generator glitching every once in a while. When it does glitch maybe it causes further security software glitches.

It would be interesting to see if unplugging the existing ring from the harness, maybe futzing with trying to start the bike with no ring, then plugging the existing (apparently defective ring) back in, and see if the bike starts. Has anybody taken a "defective" ring and tried it in another bike?

I guess what I'm thinking is maybe the very act of unplugging and plugging back in the ring is somehow performing a reset?

I like this thread as the EWS problem, while a pain in the ass, IMO, is not as bad as the FD, which you can't really carry a spare for. I mean we are all bitching about having to carry what may be as cheap as an $85 part like its the end of the world on a $20K bike.

I have yet to read about a EWS problem on a Ducati board. Those crazy Italians and their unreliable electronics
Yes but the Italians do not have 'Lucasi' electronics! Or, was the 'Lucarad'?
__________________
"In Wallowas"
====================
2007 R1200GS Adventure " ...to explore off-road, alone in my case, way out in the boonies...that feeds the soul!" After 2014 BOM my bike is forthwith the "GS McGee"!
Wallowa is offline   Reply With Quote