ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush > Crazy-Awesome almost Dakar racers (950/990cc)
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-13-2013, 08:55 AM   #1
buzybraza OP
Gnarly Adventurer
 
buzybraza's Avatar
 
Joined: Feb 2010
Location: ESCONDIDO, CA
Oddometer: 376
Badly assembled at factory or failure?

So my 950 SE developed a coolant leak after 7k miles. This is what I found :
What do you guys think? Badly assembled at the factory or something else?
I think it is a very obvious assembly mistake by whoever did it at the factory. I am amazed it took 7k miles for the thing to actually start leaking!
It was impossible to see the problem because of the location of the hose. I was only able to see the problem after disassembly.

This is me inside the v of the motor pointing at the back of the forward cylinder:
defectivehose1_zpsec56462c photo defectivehose1_zpsec56462c.jpg
and here is the "smoking gun"

 photo defectivehose3_zps65327243.jpg

 photo defectivehose2_zpse8d076c0.jpg

buzybraza screwed with this post 01-31-2013 at 09:23 AM
buzybraza is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 12:51 PM   #2
NKL
Gnarly Adventurer
 
Joined: Oct 2011
Location: Kent, England
Oddometer: 145
Badly installed.
NKL is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 03:06 PM   #3
SauceSquatch
Gnarly Adventurer
 
SauceSquatch's Avatar
 
Joined: Aug 2011
Location: Austin, TX
Oddometer: 255
Quote:
Originally Posted by NKL View Post
Badly installed.
+1

IMO bad install, but I'm no expert.
__________________
2010 KTM 990 Adventure
2006 DRZ
1978 Harley FX cut down
SauceSquatch is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 12:33 PM   #4
buzybraza OP
Gnarly Adventurer
 
buzybraza's Avatar
 
Joined: Feb 2010
Location: ESCONDIDO, CA
Oddometer: 376
samco

So I ended up with samco silicone hoses and I used the clamps that came with the kit. Pretty cool stuff. I like it!
I am running evans racing coolant in it too. Never had overheating problems but I like the idea of running the cooling system with less pressure than it was designed for....
samco3 photo hosesamco3_zps9f77542d.jpg

samco2 photo hosesamco2_zps21b10ab1.jpg

samco1 photo hosesamco1_zpsd03495bb.jpg

buzybraza screwed with this post 12-23-2013 at 12:09 AM
buzybraza is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 04:30 PM   #5
dogsslober
No neck tie, Ti neck
 
dogsslober's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: Morgan Hill Ca
Oddometer: 816
hose's

Those look real good
dogsslober is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 04:44 PM   #6
GrenDesb
Gnarly Adventurer
 
Joined: May 2011
Location: Québec
Oddometer: 315
Had something similar on my previous bike.

Not a hose but a small diaphragm in one of the carbs. It's the fuel shut off valve that prevent gas to be sucked in by the engine vaccum on decel.

Bike was burping and popping on decel and even a little on steady no load throttle cruising on the highway.



GrenDesb is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 08:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014