ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > GSpot > GS Boxers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-30-2013, 04:38 PM   #1
Ravenslair OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Placer County, California
Oddometer: 430
Tourance light spot marks

I got a new set of Tourance's for the GSA today. The front has the standard two dots indicating the light spot, but also has a yellow brown mark. Just making sure the two dots are still the light spot and this other mark is for something else. The rear has the two dots only.

Normal two dots:


Other mark:
Ravenslair is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 05:03 PM   #2
JM
Studly Adventurer
 
JM's Avatar
 
Joined: Aug 2006
Oddometer: 777
I wouldn't worry about the other mark. It's probably just marking a defect in the tire of something.
__________________
John

Postponing retirement one farkle at a time!
JM is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 05:27 PM   #3
Ravenslair OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Placer County, California
Oddometer: 430
Thanks. Got the front mounted and balanced. Took 2oz. but is perfectly balanced. More than the 1.5oz normally, but I'll take it.
Ravenslair is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 09:02 AM   #4
Attico
Wrong way 'round
 
Attico's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: Ottawa, Ontario
Oddometer: 1,721
I just mounted 2 tourances yesterday. The front took 1 1/4 and the rear was 1/2 oz.

Funny thing is in the front the valve stem was still the lightest spot. The real was about 9 o'clock from the dots.

They seem to be pretty well balanced from the factory.
__________________
“If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal.” (Coelho)
Attico is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 09:18 AM   #5
Ravenslair OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Placer County, California
Oddometer: 430
Quote:
Originally Posted by Attico View Post
I just mounted 2 tourances yesterday. The front took 1 1/4 and the rear was 1/2 oz.

Funny thing is in the front the valve stem was still the lightest spot. The real was about 9 o'clock from the dots.

They seem to be pretty well balanced from the factory.
My heavy spot is about an inch from the valve stem. I have a 90 degree stem and a Doran TPMS. I put the two dots on the heavy spot. Took 2oz to balance it. I will be mounting the rear in about a month so will see where it sits when balanced.
Ravenslair is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 12:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014