ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Old's Cool > 2 smokers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-08-2012, 02:23 PM   #1
craftsmanracer OP
Gnarly Adventurer
 
craftsmanracer's Avatar
 
Joined: Jul 2011
Location: Englewood, FL
Oddometer: 192
2 stroke experts!

I am completely stumped as to why my old enduro is misbehaving...

It is a 1977 Kawi KE-175 rotary valve, and it has starting issues.

It will sit for a month at a time, and start on one kick, but if I let it sit for less than a day, it will take AT LEAST 50 kicks to start it. It is like it doesnt like being used on a regular basis.

The carb is clean, the plugs are fine, and the gas is fresh. I just removed carbon from the head and gave it a new head gasket, as well as cleaned out the exhaust. The bike also didnt come with a choke, and I removed the oil tank and run a 32:1 premix.

I make sure to shut the gas off when it isnt running.



oh, and it has always done this, even before I did the work to it.
__________________
Current fleet: '82 Toyota Pickup 4X4, '99 Suzuki DR650, '97 Yamaha Zuma, '86 sears-craftsman racing lawnmower (guinness world record mower).
craftsmanracer is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 12:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014