ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Beasts
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-06-2012, 09:25 PM   #13426
swimmer
armchair asshole
 
swimmer's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: tucson
Oddometer: 4,362
Anyone know if there a way through tuneECU or other means besides dealer tool or having the dealership do it to clear the service interval indicator?
swimmer is online now   Reply With Quote
Old 07-06-2012, 09:45 PM   #13427
basepc
Adventurer
 
Joined: May 2009
Oddometer: 86
Reset

Go to posting #6536 here, Birdy68 describes how to do the service indicator reset with freeware Torque and an android cell phone with a bluetooth dongle (whatever that is).
basepc is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2012, 09:51 PM   #13428
RichardU
Let's Ride
 
Joined: Aug 2004
Location: Marietta, GA
Oddometer: 892
Quote:
Originally Posted by swimmer View Post
Anyone know if there a way through tuneECU or other means besides dealer tool or having the dealership do it to clear the service interval indicator?
I believe Dealertool or dealer are your only options. Dealertool is pretty cool.
RichardU is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2012, 11:35 PM   #13429
hecpilot
Dreaming of my trip...
 
hecpilot's Avatar
 
Joined: Nov 2008
Location: Spring, Texas
Oddometer: 47
Quote:
Originally Posted by aarlint View Post
I have talked to the state and they said that it could take up to a year and that I defiantly qualify. Its such a pain that triumph needs a lawsuit and a pissed off customer before they will do what needs to be done.
Just out of curiosity, do you have both keys on the same keyring?
hecpilot is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 01:06 AM   #13430
KildareMan
Studly Adventurer
 
KildareMan's Avatar
 
Joined: Oct 2006
Location: County Kildare, Ireland
Oddometer: 636
Quote:
Originally Posted by swimmer View Post
Anyone know if there a way through tuneECU or other means besides dealer tool or having the dealership do it to clear the service interval indicator?
No only a dealer or using "dealertool" I prefer dealertool for servicing as I like the layout better. Use tuneecu for mapping only.
KildareMan is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 06:18 AM   #13431
elan
Gnarly Adventurer
 
Joined: Apr 2011
Location: Gainesville, FL
Oddometer: 128
Quote:
Originally Posted by basepc View Post
Go to posting #6536 here, Birdy68 describes how to do the service indicator reset with freeware Torque and an android cell phone with a bluetooth dongle (whatever that is).
Here's the link to 6536: http://advrider.com/forums/showpost....postcount=6536

And he says:

Quote:
Do you have an Android phone?
If so:
1) Download and install Torque - it's FREE - onto your phone!
2) Buy an OBDII Bluetooth Dongle.
3) Plug the dongle into your diagnostic plug on the Tigger.
4) Switch on your phone & bluetooth
5) Start the Tigger
6) Pair the Bluetooth device & the phone
7) Start Torque (on the phone)
8) Select 'Clear Warning Codes'
Despite what the above reads, I was also under the impression you need dealertool to clear the service indicator. I'm almost up to 5k miles though, and I have all the above mentioned, so I'll give it a go when the time comes.

BTW, I don't think you need to start the bike as mentioned in #5 to see codes. You can just turn the ignition on. Of course if you want to see parameters of certain sensors, you'll have to start it. If you don't start it, pull the headlight fuses to keep the battery from draining (this is more important for tuneecu).
elan is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 07:27 AM   #13432
xylent
n00b
 
Joined: May 2012
Location: AK
Oddometer: 5
fragile indicators?

So my new tiger has shed 3 of 4 indicators in under a week. Seems like the heat has made them super soft and high speed wind or light pressure makes the rubber crack and tear. My front signals are being held on with gorilla tape right now, and right rear is duct taped to the side of the bike. Anyone else having problems with this? Bike has not been down. Its almost as if I have a turn signal gremlin chewing on them at night!

Other than that. I LOVE THIS BIKE!!
xylent is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 09:05 AM   #13433
swimmer
armchair asshole
 
swimmer's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: tucson
Oddometer: 4,362
Quote:
Originally Posted by xylent View Post
. Seems like the heat ....!
In AK?

No problem here.
swimmer is online now   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 09:08 AM   #13434
davevv
One more old rider
 
Joined: Aug 2006
Location: Just north of Dallas
Oddometer: 2,342
Quote:
Originally Posted by xylent View Post
So my new tiger has shed 3 of 4 indicators in under a week. Seems like the heat has made them super soft and high speed wind or light pressure makes the rubber crack and tear. My front signals are being held on with gorilla tape right now, and right rear is duct taped to the side of the bike. Anyone else having problems with this? Bike has not been down. Its almost as if I have a turn signal gremlin chewing on them at night!

Other than that. I LOVE THIS BIKE!!
I'd look a little harder for the gremlins. Any very young children, dogs, or cats around? No problem here in the Texas heat.
__________________
"Fast is fine, but accuracy is everything"--Wyatt Earp
'13 Yamaha Super Tenere.
'04 Sportster XL1200R
davevv is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 09:59 AM   #13435
helotaxi
Gnarly Adventurer
 
Joined: Aug 2011
Oddometer: 380
Quote:
Originally Posted by davevv View Post
No problem here in the Texas heat.
Or NM heat.
helotaxi is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 11:15 AM   #13436
Bueller
Cashin?
 
Bueller's Avatar
 
Joined: Sep 2003
Location: Hide Away Hills, Ohio
Oddometer: 17,189
First I've ever heard of this. No issues with mine, over a year old and has been subjected to 98 degree ambient temperatures (probably 115 degrees on the highway) for hundreds of miles at a time
__________________
"Bueller, you're an island of sense in a sea of bullshit" - swimmer

"bueller, you ARE an island of reason in a sea of bullshit" - quasigentrified
Bueller is online now   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 12:47 PM   #13437
Oshiat
Gnarly Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Land of Fruits & Nuts
Oddometer: 157
I'm having an interesting issue with my XC. On a hot day, the fabric of the passenger seat appears to start breaking down. It sticky to the point that it holds fingerprints. Armor all helps for a day or so, then it gets sticky again. You can rake your fingernails across the seat and the material scrapes off. Just under 6k and love the bike. Will see if warranty actually works in a few weeks.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I777 using Tapatalk 2
Oshiat is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 02:01 PM   #13438
Snapper
Beastly Adventurer
 
Snapper's Avatar
 
Joined: Oct 2003
Location: Fairfield County, CT
Oddometer: 2,498
Quote:
Originally Posted by Oshiat View Post
I'm having an interesting issue with my XC. On a hot day, the fabric of the passenger seat appears to start breaking down. It sticky to the point that it holds fingerprints. Armor all helps for a day or so, then it gets sticky again. You can rake your fingernails across the seat and the material scrapes off. Just under 6k and love the bike. Will see if warranty actually works in a few weeks.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I777 using Tapatalk 2
Maybe it's the Armor-All that's breaking down the material.

(BTW seats, hand grips and tires are things that I like to be grippy and wouldn't go near with Armor-All - but that's just me.)
__________________
Lateral G Junkie
Fear Deer
Snapper is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 02:10 PM   #13439
Oshiat
Gnarly Adventurer
 
Joined: Feb 2012
Location: Land of Fruits & Nuts
Oddometer: 157
It was doing this for a week or so and I called the dealer to bitch, the recommended using Armor All. Ive never had to put anything at all on a bike seat but gave it a try since the service dept recommended it. (the issue I'm having is not a grippy seat, when you can touch a seat on a warm day and your hand comes away with residue, something is wrong,)
Oshiat is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 02:26 PM   #13440
Mercury264
Once you go Triple...
 
Mercury264's Avatar
 
Joined: Nov 2005
Location: Masshole
Oddometer: 22,003
Quote:
Originally Posted by aarlint View Post
My wife and I decided to head to argentina on motorcycles so we picked up a couple of adventure bikes. My bike of choice was the 2012 tiger 800xc which I bought in january of 2012 in cash.

I love this bike! It was fast and smooth on the road and great for playing in the utah mountains as well. After a 6 hour drive or so down to moab utah, my wife and I stopped to take a break and wait for some friends. We turned the bikes off and I left my key in the ignition. When i went to turn on the bike all I saw was a red alarm light in the lower corner of the panel. There was absolutely no sound or other activity. No pump prep, nothing. We fiddled with everything; kickstand, killswitch, battery, ignition button, key positions, gas tank (couldnt hurt). We tried everything, eventually, after about 45 mins the bike roared to life and we were on our way. I gave triumph a call right then and there and said... wtf... what happened. They couldnt explain it and said that since there wasnt a showing problem I should wait to bring it in. The rest of the trip was awesome... tearing up the moab hills on a tigger was awesome!

Unfortunately this wasnt the end of the issue. Shortly after the trip the bike did the same thing in front of bestbuy in my home town. Luckily my wife was able to pick me up and take me to work and I picked up the bike after work. It started! So I looked up on the internerd to see what the deal was and if anyone else had experienced this. There are a few different cases of it but all were resolved by replacing the immobilizer.

I took my bike down to the dealership in salt lake city and they started to diagnose the problem. They got the exact same result as me and decided that the immobilizer should be replaced. Here is where the story goes from bad to worse. The immobilizer took 3 weeks to get here from the UK and it didnt work!

They then decided that it was necessary to replace the computer. So they did that. No change. I was still out a great bike for the beginning of good riding weather. The service headquarters decided that it could be the wire harness and they should check that out. So the dealer went through the wiring harness with a comb and didnt find anything. Still NO JOY.

At this point in the story the bike has been in the shop over a month and the main service headquarters decides that the immobilizer that was a replacement must have been a dud on arrival. They send a new one. This time direct! It still takes 2 weeks and FAILS to fix the problem. The bike is now giving another error on top of the other one and is failing ot sync with the keys.

The bike has now been in the shop since may and has had the following parts repaired or replaced:

Immobilizer
wiring harness
computer
Immobilizer (again)

The tiger is still not fixed and the main service headquarters in the states are frankly handling the situation very poorly. The law in Utah states that if a bike has had 6 or more repairs OR has been out of your possession due to repairs for a business day month, then the bike is a lemon and needs to be replaced or bought back. My situation clearly fits the description (using the 30 business day rule) and triumph will not give me a new bike..

I am now talking to the state about starting a law suit and I have warned triumph that I am beginning the process.

I would like to know what the community thinks about this kind of outrage. I would also like the owners and future owners of the tiger 800 xc to know what they potentially could find at their door. If anyone has experience with lemon law cases or maybe what I should do in this situation... please help!... you are my only hope!
Sorry to hear of your issues. Any news ?

doG I bloody hate shit like immobilizers - I don't want one and I don't friggin' need one (and nor do I want to bloody pay for one).

So....is there a way to override/disable the immobilizer
__________________
'12 Tiger 800XC
'07 TE510
'02 Sprint ST
'99 XR650L
'99 Speed Triple
Mercury264 is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 04:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014