ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush > Crazy-Awesome almost Dakar racers (950/990cc)
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-09-2012, 09:02 AM   #13
GoNOW
Beastly Adventurer
 
Joined: Feb 2006
Oddometer: 1,558
With the new info, it sure sounds to me like you have a problem.

I would bypass the fan switch and force the fan on and turn anything else on to create as much of an load as possible. Then hold the engine at 4,000 RPM or so to simulate running down the road. Then check for voltage drop across all the connectors dealing with the charging system. Also check battery voltage with a DVOM and compare with your meter.

Also check AC voltage on each leg of the stator (especially if you start seeing the low voltage problem). It does not happen often, but a shorted stator can be just fine at idle, but voltage will drop at higher RPMs and/or when it's hot. Check both with no load (regulator unplugged) and under load.

Most of the time when a 3 phase stator starts to die, only a single phase goes, so if you compare the 3 and see one that has lower voltage, then you found your problem.

I am placing more bets on a bad connection. That brown connection is known for having problems.
GoNOW is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014