ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Old's Cool > 2 smokers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-30-2012, 02:45 PM   #1
Bloodweiser OP
honestly
 
Bloodweiser's Avatar
 
Joined: Sep 2007
Location: way over yonder in the minor key
Oddometer: 2,580
RD ignition timing - where did I go wrong?

Done putting the motor back together.
Trying to set timin by following the book (Clymer) but my points are floating; not riding the cam when they should be open.

Here's what I did.
1) gap set to .012
2) Found TDC, zeroed indicator.
3) rotated clockwise (via alternator bolt) to -0.12" from zero.
3) rotated counterclockwise .041" to reach .079". This is the spec from the manual where my points should open. Again, points are no where near the cam lobe.

So WTF?

I even took off the whole big gizmo off down to the rotor to make sure I installed the cam correctly.
That pin makes it pretty idiot proof.


other relevant questions:
- Why does the manual state to go all the way back to .12" BTDC and then up to .079"?
- Looking at the points, does the left set correspond to the left cyl? Right to Right?
Bloodweiser is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014