ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-13-2012, 06:18 AM   #1
mountaincadre OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Jul 2012
Location: Mid Calder,Scotland
Oddometer: 344
lc4 640 enduro speedo problem

As above display is fine but no speed shown, is there a pick up on the wheel? if aye can you buy/rig another one as the bike shop is quoting 46 for a new one and if it is just a pick up for the sensor then 46 is very steep.
mountaincadre is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 07:25 AM   #2
mountaincadre OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Jul 2012
Location: Mid Calder,Scotland
Oddometer: 344
Quote:
Originally Posted by mountaincadre View Post
As above display is fine but no speed shown, is there a pick up on the wheel? if aye can you buy/rig another one as the bike shop is quoting 46 for a new one and if it is just a pick up for the sensor then 46 is very steep.
Or doe's anyone have a clear photo?
mountaincadre is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:51 AM   #3
dhally
Hammerhead
 
dhally's Avatar
 
Joined: Feb 2006
Location: Kennewick, WA
Oddometer: 2,211
Quote:
Originally Posted by mountaincadre View Post
Or doe's anyone have a clear photo?
Here's the OEM sensor off my 2001 640Adventure. Don't know if the same one is used on the Enduro. The cable and sensor are one piece, hence the high price. I have heard of others using a cheaper sensor and splicing it in. Trailtech sells them I think.

__________________
~~~~~~~~~~~~~~~
WR250R
Sherco 300i
Tiger 800 - FOR SALE
dhally is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 11:37 AM   #4
mountaincadre OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Jul 2012
Location: Mid Calder,Scotland
Oddometer: 344
Must be a different one to yourself, mine is just a black cable with a block connector at the headlight end with a flat pad at the other, thanks anyway hombre.
mountaincadre is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 05:11 PM   #5
laramie LC4
crash test dummy!
 
laramie LC4's Avatar
 
Joined: Sep 2004
Location: Tucson, Az
Oddometer: 2,356
Quote:
Originally Posted by mountaincadre View Post
Must be a different one to yourself, mine is just a black cable with a block connector at the headlight end with a flat pad at the other, thanks anyway hombre.
you have a "dial" gauge? stock speedo?

if so then you have a cable drive and it is not uncommon (in fact quite common) for those to snap, wear out, break, get caught on something, ......you get the idea. i finally gave up and got rid of all of it. i run my gps which does a much better job x 100. now you could probably find a mount for your phone and it would be better than the stock set-up.

laramie
__________________
DON'T TRUST CUT 7! HE IS A CROOK! ASK ME HOW I KNOW.

'12 LC8 990R, '02 LC4 640, '05 WR 450f (part-out), '98 XR400R, '76 KE100, '05 525 (Step-Child)
laramie LC4 is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014