ADVrider

Go Back   ADVrider > Gear > Equipment
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-11-2013, 08:31 AM   #1
ghostryder OP
made it
 
ghostryder's Avatar
 
Joined: Aug 2004
Location: Atlanta
Oddometer: 5,398
Neotech Whistle

About a week ago I was riding and my neotech developed a whistle from about 50 mph up. I tried re adjusting the shield, opening and closing all the vents, even paid particular attention to securing the neck strap and still it persists. Anyone have this happen....or any other ideas?
ghostryder is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 08:37 AM   #2
cognosticator
Studly Adventurer
 
cognosticator's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Rincon, GA
Oddometer: 625
I have had mine for 3 months and a few thousand miles and haven't noticed a whistle. Do you have anything attached to the helmet like a bluetooth headset?

That would drive me nuts for sure
__________________
Jerry Holland
COG 4478
2011 Triumph Speed Triple
Man, you were haulin' ass the other day when I passed you
cognosticator is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 08:40 AM   #3
Twinz
Studly Adventurer
 
Twinz's Avatar
 
Joined: Sep 2005
Location: VT
Oddometer: 534
Try wearing a bandana around your neck. I've heard that can solve the whistle problem.
__________________
Twinz, Montpelier, VT
04 aprilia Futura, Ash Black - love it!
Gone but not forgotten:
'94 R1100RS, '84 R100CS, '76 R75/6 (S fairing)
'80 Guzzi V50 II, '73 Guzzi V7 Sport
Twinz is online now   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 08:46 AM   #4
bomber60015
Anatomically Correct
 
bomber60015's Avatar
 
Joined: Sep 2008
Location: Chicago-ish
Oddometer: 5,321
Are deer leaping form your path?

Seriously, remove/reseat the shield . . . . . . check that all weatherstripping/sealing strips of schtuff are still in the right place, and think about anything else that may have changed (on the bike, you . . . .)
__________________
Searching for the immaculate contraption
bomber60015 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 08:58 AM   #5
That'sLife
Adventurer
 
That'sLife's Avatar
 
Joined: Oct 2011
Location: Indianapolis
Oddometer: 20
One time I accidentaly closed the chin bar with the neck strap between it and the helmet. It sat all day at work like this and created a gap until it relaxed back to normal on the way home. Can't say for sure if it was a whistle but it did create some noise.

If the problem is repeatable on different days and you haven't changed anything on the bike or got a new jacket, then I am out of ideas.

I hope you get it sorted though. I'll be interested to hear what you find.
__________________
Indecision is the key to flexibility.
That'sLife is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 09:40 AM   #6
ghostryder OP
made it
 
ghostryder's Avatar
 
Joined: Aug 2004
Location: Atlanta
Oddometer: 5,398

No...no dear leaping from my path. I noticed it on my 09 GS, started going nuts seeing if there was something that moved etc. Got the 12 same thing. I have no blue tooth etc attached.
I'm going to try putting the chin guard wind thingie back on and see if that helps, thanks for the idea.
Ill check the shield when it closes, but I tried putting my hand over the shield in different places when I'm moving. Still get the same sound. I havent changed anything, no new coat etc.
ghostryder is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 10:55 AM   #7
dan-c
Back
 
dan-c's Avatar
 
Joined: Aug 2005
Location: SATX
Oddometer: 13,558
Mine was whistling too until I r&r the shield. It seems to be a little more finicky to get the shild all the way in the pivots than my multitec
__________________
"...Carved in stone is a date he had to go on, And another from the moment of his first dawn..."
- In Memory of Preston Haun
- In Memory of Mike Berlein
- In Memory of Amanda Cassady
dan-c is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 07:19 PM   #8
ghostryder OP
made it
 
ghostryder's Avatar
 
Joined: Aug 2004
Location: Atlanta
Oddometer: 5,398
Been looking on line and there seems to be a few more people with new shoei helmets that have the same problem. i am going to try adjusting the latching mechanisim for the face shield. Seems like a shitty thing to have happen on a helmet that is not even a year old.
ghostryder is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 06:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014