ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Beasts > Land of the Rising Sun: ADV Bikes from Japan
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-10-2012, 03:58 PM   #271
Bad-Tat
800 XC
 
Joined: Jul 2004
Location: Cumming, Ga
Oddometer: 125
Don't have the immobilizer issue but the key sure does get hot! 2 hr ride in 85+ weather, pull the key out and it will burn your fingers!
That area of the bike runs hot!
__________________
Bill

1995 XR 650L, Tiger 800 XC, 72 Triumph T100R, 86 SRX 6, 05 FLSTSCI, 13 Vespa 300, 08 Versys, 14 Grom
Bad-Tat is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 08:41 PM   #272
AustinC14
n00b
 
Joined: Oct 2011
Oddometer: 5
Quote:
Originally Posted by phillipsrog View Post
Mine is a little better news. My new shop, Birds of Prey, took my bike about two weeks ago and did a diagnostic and decided the antenna in the ignition is the problem. They ordered the part, and we're still waiting for it. When I dropped off the bike I told the service manager I had a week-long ride coming up that has been planned for months. He said if the parts didn't arrive, he would put my bike back together and let me take it, which he did.

It cost his guys a couple hours of extra work to put it back together, and the service manager personally test rode it to make sure it was ready for my trip.

Despite not having the ignition fixed, at least I got it back. I'm confident it will work on my trip since it's an intermittent problem that delays the bike restarting.

I really appreciate the guys at Birds of Prey doing some extra work to make sure I can go. That's good customer service and making the best of a bad situation. I will do all my business with these guys in the future. They've treated me fairly even though I didn't buy the bike from them and they just became a Triumph dealer.
I hope it works out for you. The problem went away on my bike for a couple of weeks, but when the problem started again, it started with a vengence; to the point where it wouldn't even start even after parked in the garage for a couple of days. That's when I had to call Triumph and get them to pay to have it trailered in to the shop. Now, even if they say they have fixed it and I get it back, it will be a long, long time (at least a year) before I attempt a long trip from home.
AustinC14 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 08:46 PM   #273
BMWORBUST
Banned
 
Joined: Jul 2011
Location: Ontario, Canada
Oddometer: 499
Quote:
Originally Posted by PiJiL View Post
The US is the laughing stock of the world with all the litigation they enact upon.....

All sueing some does is increase the price of goods and line the pockets of lawyers,..........
You are absolutely right!
BMWORBUST is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 05:13 AM   #274
Trail bandit
Random adventurer
 
Joined: May 2012
Location: Flatistan Nebraska and Melbourne, Australia
Oddometer: 206
Quote:
Originally Posted by AustinC14 View Post
called the customer service number (678-854-2010) and talked to Mathew. Mathew, in a very unconcerned and annoyed tone said that they were waiting on the dealer to provide diagnostics. I told him that the dealer said they were waiting on a response from Triumph, and he told me that wasn't true. I told him that the level of service I have been getting from both Triumph and the dealer is unacceptable (especially since Triumph motorcycles come at a premium price), and he did not seemed concerned. I .
The Mathews of this world are the bosses son or the employee of a careless boss not in touch with their business.

Either way hope you get this resolved. I had no idea service could be this bad anywhere
Trail bandit is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 10:17 AM   #275
Drunk_Uncle
Beastly Adventurer
 
Drunk_Uncle's Avatar
 
Joined: Dec 2009
Location: El Mirage, AZ (Phoenix Area)
Oddometer: 2,407
Austin please forgive me but I had a large laugh out loud when you said you were getting less than steller service from Lonestar. I bought my 06 Sprint ST from them in Dec of 06. The panniers were no charge item, but couldn't be ordered until the bike was delivered. I called every week checking on the order status as I was on assignment to Germany. After about 6-8 weeks I was told that parts had FORGOTTEN to order the bags and would be yet another month before they arrived. Good luck on your bike. I got much better service in 2010 from the Triumph dealer in Ft Worth.
__________________
"I refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death" '13 Tiger 800XC, '14 Street Triple, '00 KLR 650(finished project), and 2010 Honda NT700V wife's.
Drunk_Uncle is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2012, 08:30 PM   #276
AustinC14
n00b
 
Joined: Oct 2011
Oddometer: 5
Thanks for the support everyone. Just an update: the TEx is still in the shop. As of yesterday, I'm told that the entire ignition system is on order, which will include new barrel locks for the tank, panniers and top box. ETA is supposed to be next Wednesday. It has been so long since I've seen or ridden the Explorer, I've almost forgotten how it looks and rides. I had to make my $300 payment to the bank yesterday on the TEx. It sure is hard to make a payment on something that you don't get to use.
AustinC14 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 09:50 PM   #277
RTODAHL01
Adventurer
 
RTODAHL01's Avatar
 
Joined: Nov 2012
Location: SedroWoolley Wa
Oddometer: 78
Quote:
Originally Posted by AustinC14 View Post
Thanks for the support everyone. Just an update: the TEx is still in the shop. As of yesterday, I'm told that the entire ignition system is on order, which will include new barrel locks for the tank, panniers and top box. ETA is supposed to be next Wednesday. It has been so long since I've seen or ridden the Explorer, I've almost forgotten how it looks and rides. I had to make my $300 payment to the bank yesterday on the TEx. It sure is hard to make a payment on something that you don't get to use.
So what ever happened?
RTODAHL01 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 03:53 PM   #278
TigerTrek
n00b
 
Joined: Jul 2012
Location: Indiana
Oddometer: 5
Same issue on Explorer

I hope you have this worked out by now. The issue is with the RFID reader in the ignition column. Each key holds an RFID chip and the component reads the chip, if it fries the bike shuts itself down.

And there's nothing you can do about it, the whole ignition column and the keys have to be replaced. Triumph warrantied mine, but the whole process took five weeks....in the summer.

Apparently this is a problem with 2012 models, hopefully by now the dealers have a clue because it took two of the five weeks just to figure out the issue. Even after it's fixed it still makes me nervous every time I turn the key.
TigerTrek is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 08:46 AM   #279
999RBEN
Adventurer
 
999RBEN's Avatar
 
Joined: Apr 2007
Location: UT
Oddometer: 26
.[ QUOTE=skysailor;19150623]Before we dump on the dealership, it must be mentioned that the dealership that our OP was dealing with was NOT the dealership from whom he bought the bike. A question begs to be asked. Just what was everybody expecting the dealership to do? They did as they had to do, ie, deal with Triumph. Triumph is the problem her, not the dealer. The OP had purchased the bike elsewhere. He may never have graced them with check/cash/VISA in the past? How much time/effort/money did you expect them to spend on this. Their time etc., was covered by the manufacturer under warranty. Beyond that? Triumph UAS is where all you hard feelings should be aimed. Not the dealership?
Lyle[/QUOTE] This is all on the incompetence of the dealer.

999RBEN screwed with this post 02-04-2013 at 09:37 AM Reason: mest up
999RBEN is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 11:00 AM   #280
kirb
should be out riding
 
kirb's Avatar
 
Joined: May 2010
Location: Musky, MI
Oddometer: 1,856
Quote:
Originally Posted by skysailor View Post
Before we dump on the dealership, it must be mentioned that the dealership that our OP was dealing with was NOT the dealership from whom he bought the bike. A question begs to be asked. Just what was everybody expecting the dealership to do? They did as they had to do, ie, deal with Triumph. Triumph is the problem her, not the dealer. The OP had purchased the bike elsewhere. He may never have graced them with check/cash/VISA in the past? How much time/effort/money did you expect them to spend on this. Their time etc., was covered by the manufacturer under warranty. Beyond that? Triumph UAS is where all you hard feelings should be aimed. Not the dealership?
Lyle
I sometimes get asked 'did you buy the bike here?' my response is 'Does it matter? I should know that when I call XYZ customer service'. The dealer is a dealer for that product, NOT for only the customers they sell it to. Customer bias is a sure sign of a lousy dealer. Internet information flow is also a great way to notify people that your dealership sucks. Good idea to keep everyone happy, or at least do your best attempt.

Guzzi has a work-around the problem described by allowing the user to enter in a setable passcode to start the bike upon an antenna/key RFID failure. Keeps you from being stranded and dealing with the above mess. Good luck to the OP.
__________________
A Ducati, some Guzzi, a KTM, and a Excelsior...Indian in resto.
kirb is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2014, 03:57 PM   #281
DiVango
Gnarly Adventurer
 
DiVango's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Nashville, TN
Oddometer: 105
Well my '13 Tiger 800XC with less than 300 miles on it has locked me out with the red light issue. I have tried both keys and tried pulling the battery cable to re-boot and still nothing. This is very frustrating and unacceptable in a bike meant to take you to out of the way locations. Can't get my dealer or Triumph on the phone until tomorrow. I thought this might have been a 2012 model issue but I guess not.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
__________________
There is no Traffic Jam on the Extra Mile (Zig Ziglar)
DiVango is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2014, 09:36 PM   #282
DiVango
Gnarly Adventurer
 
DiVango's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Nashville, TN
Oddometer: 105
OK, feeling pretty dumb about now... my issue was not the fancy Immobilizer but the old school one called an engine off switch. Never use the thing and always turn off with the key. Must have been bumped while loading my bike. Feeling a lot better about the bike but not so sure about the computer between my ears!

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
__________________
There is no Traffic Jam on the Extra Mile (Zig Ziglar)
DiVango is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2014, 10:44 PM   #283
Drunk_Uncle
Beastly Adventurer
 
Drunk_Uncle's Avatar
 
Joined: Dec 2009
Location: El Mirage, AZ (Phoenix Area)
Oddometer: 2,407
Glad to see it worked out for you. Triumph now has a 24hr customer service number and I have never waited more than ten minutes for a live person. Sometimes the live person answers the phone.
__________________
"I refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death" '13 Tiger 800XC, '14 Street Triple, '00 KLR 650(finished project), and 2010 Honda NT700V wife's.
Drunk_Uncle is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2014, 04:10 AM   #284
advtenn
Beastly Adventurer
 
advtenn's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: East TN.
Oddometer: 1,373
Quote:
Originally Posted by DiVango View Post
OK, feeling pretty dumb about now... my issue was not the fancy Immobilizer but the old school one called an engine off switch. Never use the thing and always turn off with the key. Must have been bumped while loading my bike. Feeling a lot better about the bike but not so sure about the computer between my ears!

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
Same here, been there, done that..
__________________
bikes guns and shine


"My body thinks my brains gone crazy" ..........Corky McMillian
advtenn is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 12:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2015