ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-02-2013, 11:22 AM   #1
rd07luis OP
KTM REBUÇADO
 
rd07luis's Avatar
 
Joined: Apr 2007
Oddometer: 36
Husaberg 450 FE does not want to work

Hi guys,

After a jet wash the bike doesn't want to start. The batery is good and the start engine is runing, have fuel.
What should I look for ?
Thanks for your help.

LD
rd07luis is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 12:02 PM   #2
4ReelMoto
Seasoned Rider
 
4ReelMoto's Avatar
 
Joined: Oct 2009
Location: Motoring Michigan
Oddometer: 1
How high did you have the pressure set on the power (jet) washer?
Did you have the seat off when washing? If so, make sure the starter solenoid is still connected properly.
You mentioned that the battery is good, have you made sure you have at least 10.6 V while trying to start?, the Husa's fuel injection can be temperamental in regards to this.
I replaced the stock battery with a Shorai not long after the bike was new and this problem has never happened since.
4ReelMoto is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 03:29 PM   #3
AustinJake
TE450-KLE-FXDWG
 
AustinJake's Avatar
 
Joined: Aug 2010
Location: Austin, TX
Oddometer: 3,623
On my Husky TE 450, water infiltrated my gear position sensor, and the bike would not start or if it started it would die immediatley when put into gear, Check to see if you have a gear position sensor on the bike.

__________________
____________________________________
Get fit. Stay safe. Enjoy life. Learn something to help someone in need.
AustinJake is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 05:42 PM   #4
FamilyRider
Gnarly Adventurer
 
FamilyRider's Avatar
 
Joined: Dec 2012
Location: Salt Lake City, UT
Oddometer: 111
I have heard of others having trouble when the spark plug wire gets wet. Apparently water gets down inside the cap.
__________________
--------------------------------
2014 KTM 350 XCF-W
FamilyRider is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 08:33 PM   #5
Off the grid
Chaotic Good
 
Off the grid's Avatar
 
Joined: Jan 2008
Location: That buzzing in your earhole, NorCal.
Oddometer: 9,510
I ruined my stator by using a pressure washer, even by being careful.

Never, ever again.
__________________
Wedding(s) = $30,000
Divorce(s) = $25,000
2007 Triumph Tiger 1050 ABS = Priceless
Help my buddy mike fight kidney Cancer. Anything helps!
Off the grid is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 08:35 PM   #6
Huskylove
Adventurer
 
Joined: Jun 2012
Location: SF Bay
Oddometer: 54
Check the clutch disconnect switchy thing...I had that happen to my husky 450 2006. Wouldn't start wouldn't start, new battery, wouldn't start...figured her out eventually.
__________________
96 Xr600r, 644cc 10.5:1 Je, megacycle cam/rockers, fcr41 sudco, custom exhaust and a set of 17's <motor and frame for sale PM me
Huskylove is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 11:33 AM   #7
rd07luis OP
KTM REBUÇADO
 
rd07luis's Avatar
 
Joined: Apr 2007
Oddometer: 36
Thanks guys I will check all the possibilities.
rd07luis is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 11:38 AM   #8
Jacl-Kampuchea
Booze Merchant
 
Jacl-Kampuchea's Avatar
 
Joined: Sep 2010
Location: I see Drunk People.
Oddometer: 670
Simply a water infused contact somewhere.

Every bike wash where I live has an air gun and if a bike won't start they just blast every point where water could cause a fault - spark plug, kill switch, sidestand switch, clutch switch etc. . .

Fixes everything. Alternatively, leave it alone for 24 hours so the water can dry out and it will likely start then.
__________________
CambodiaYeah!
Jacl-Kampuchea is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 02:58 PM   #9
kdennan
Studly Adventurer
 
kdennan's Avatar
 
Joined: May 2010
Location: Vermont, USA
Oddometer: 609
listen to the manufacturer
NEVER PRESSURE WASH
If you want the bike spic and span, use Motoclean by motorex. spray on and rinse off with GENTLE stream from a garden hose.
kdennan is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 02:23 PM   #10
rd07luis OP
KTM REBUÇADO
 
rd07luis's Avatar
 
Joined: Apr 2007
Oddometer: 36
Once again thanks for all your help.

Today I start to do a check and the fuel pump was disconected with the water or when taking out the air filter.
Problem solved
rd07luis is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 10:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014