ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Beasts
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-20-2013, 07:11 PM   #26
robberst OP
Gnarly Adventurer
 
Joined: Jun 2007
Location: North Dakota
Oddometer: 119
I just did a Google search on SCEM.
Didn't really come up with much. There are claims on wikipedia that the dl650 has it, but I don't think mine does. Perhaps the gladius motor and probably the 2012+ Dl650 do. Now I'm wondering if I should deglaze the cylinders.......

I did start cleaning up the heads, valves and seats today. Amazing deposits of carbon and burnt oil. I suspect thats where my vibration and lack of power was coming from. Either preignition from the deposits, or low compression from crud in the seats.

After reading about the hard coating on the valves, i was afraid to lap them even. I removed the valves to clean up carbon built up on the stems. After the clean-up I checked the fitment with Prussian Blue. They checked good.
robberst is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 10:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014