ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > GSpot > GS Boxers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-25-2013, 02:21 PM   #11
/dev/null
Gnarly Adventurer
 
/dev/null's Avatar
 
Joined: May 2011
Location: Southern California, USA
Oddometer: 176
Quote:
Originally Posted by Andylaser View Post
I work for Garmin and have been beta testing the Nav V for the past month.
I can guarantee you it isn't based on the Montana.

Did you guys fix the Bluetooth stereo music (A2DP) quality? I paid $1000 for this thing (Nav IV) based on the idea that I'd be able to listen to music through my helmet. Apparently the BT chip is grossly under-spec'ed for A2DP which unsurprisingly results in in extremely poor quality for music. Music requires a substantially higher bitrate than the phone/voice-guidance features. Currently have to use my cell phone for music listening purposes, the Nav IV is "unlistenable".

I have tested this with three Nav IVs and a 660 with eight different bluetooth headsets, all sound horrid. Most noticeable on the higher frequency sounds where digital over-compression is the most catastrophic, but it does a fine job of ruining the other frequencies as well.

My tested headsets include several Sena SMH-10s, Cardo Scala Rider G4, Cardo SRC system for Schuberth C3, Motorola S9-HD, Sony MW600. Navigator IV/Zumo 660 have been tested with every firmware version to current (4.80). I think I tried versions as low as 3.50. (I tried very, very, hard to correct this problem, your technical support had no answers). I have taken music from CD and sampled it with multiple MP3 encoders at bitrates ranging from 128kbps to 320kbps, have tried VBR and fixed bitrates on the music.

Please simply fit a bluetooth chip comparable to that found in any given modern smartphone to correct this problem. I do software development for mobile phones, and have never seen Bluetooth quality anywhere close to this bad on any of the dozens of phones I've tested my software on. This includes the cheap $100 pay-as-you-go items.
__________________
11 R1200GS TB, 09 FZ1
/dev/null is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 02:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014