ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > GSpot > GS Boxers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-31-2013, 11:49 AM   #1
Monsignore OP
Plunger Boy
 
Monsignore's Avatar
 
Joined: Nov 2007
Location: Astoria, Queens
Oddometer: 805
Help, FD won't connect.

(Bike is '05 R1200GS, 58,000miles)

I thought today would be a nice service day: change FD oil & lube splines, replace rear brake rotor and pads, test ride all before the rain set in.

Nope.

FD oil drained, splines lubed, and that's where I'm stuck. I've been struggling for the past 3 hours to get my FD and driveshaft splines to align. I can get the FD side to just start to connect with the drive shaft, but then the corner of the FD gets caught in the mouth of the shaft. I've tried brute strength, banging on FD housing with a rubber mallet, I even bought a ratcheting tie-down to try to slowly force it in. All to no avail.

Right now the bike is on the street with the FD held up by the tie-down, it's gonna rain soon, I work until 2:30 tomorrow, MaxBMW is closed tomorrow, and I go out of town Tuesday thru Saturday.

Am I missing something, is there an easy way I'm not seeing? I'm proper fooked, so any advice is greatly appreciated.
__________________
In the immortal words of Mr. Spock, "Live long and suck it!"

IBA # 55612
Monsignore is offline   Reply With Quote
 

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 12:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014