ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 04-30-2013, 02:29 PM   #1
Mtl_Biker OP
Studly Adventurer
 
Mtl_Biker's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Montreal, Canada
Oddometer: 570
Zumo 660 w/Topographic Maps?

I've got lifetime map (road map) upgrades for my Zumo 660 and indeed most of my riding is on roads. But with my new F800GS I'm venturing off pavement and would like to know where I am...

I also have an Oregon 550 with a Garmin micro-SD card of North American Topographic map data.

My Zumo 660 accepts that card, and when I check the map info, it's selected (checkmark) as is the road map, but going off-road I don't think any of the topo stuff is showing.

Can this be done?

Or should I just mount the Oregon 550 on the bike and use BOTH of my GPS units? Would that be a better option?

Thanks!
Mtl_Biker is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 05:16 PM   #2
Emoto
Sure, why not?
 
Emoto's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: SE Mass
Oddometer: 17,938
I run a Montana and a Zumo at the same time. My friends think I am nuts, but that is nothing new. I like having one show topo and the other show street maps.

I don't know the 660, but maybe you have to disable the streetmap loaded in order for the topo to show. The Montana is that way.
__________________
Eventual Master of the Obvious
2005 R1200GS | 2013 R1200GSW | SOHC4 208 | DoD 2032 | BMWMOA | BMWRA | YB
Proud walking jingle in the midnight sun.
Smugmug Discount: https://secure.smugmug.com/signup?Coupon=mStnWv71mNkjo
Support .orgs that work to protect your rights: ACLU, NRA, EFF
Emoto is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 09:59 PM   #3
mcnut
Beastly Adventurer
 
Joined: Apr 2006
Location: Bakersfield CA & Sammamish WA
Oddometer: 1,360
As EMOTO described go to Map Setup and toggle the road map off/hide and the TOPO to on/show.
Garmin uses a map hierarchy in which their road maps always show unless deselected regardless of if TOPO is selected.
Two ways to switch between them;
1) Deselect one and select the other
or
2) If the GPS redraw speed is fine you can use the hierarchy order to your advantage by leaving TOPO always selected and just toggling the road map on/off.

Bruce
mcnut is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 11:13 AM   #4
Mtl_Biker OP
Studly Adventurer
 
Mtl_Biker's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Montreal, Canada
Oddometer: 570
Thanks Emoto and mcnut...

The screen redraw is fine, and I'll give it a try (enabling and disabling the street map as needed) but I suspect it's going to be too much of a bother. Plus, it would be nice to see all the data all the time.

So, since I do own both the Zumo 660 and Oregon 550, I'll probably end up mounting the Oregon on the bike next to the Zumo and using the topo map on it. I'd really like to see what trails are around me while I'm on the road, and vice-versa.

Cheers!
Mtl_Biker is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 12:34 PM   #5
Alleycatdad
Unbunch yer panties!
 
Alleycatdad's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: True Norcal, not that Bay Area/Sacto Crap...
Oddometer: 1,418
Topo is crap on the 660/665. It'll do it as above but it's just not what it is good at. When I want topo I just run my delorme pn unit at the same time or instead of the garmin.

Fwiw....

S
__________________
When in doubt, PIN IT! It may not help, but it'll sure end the suspense...
Wretched Exce$$ See ADVr's around the world-ADV spotwalla page
Riding Wretched Wretched Passes
Bad decisions make good stories.
Alleycatdad is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2013, 04:11 AM   #6
Emoto
Sure, why not?
 
Emoto's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: SE Mass
Oddometer: 17,938
Quote:
Originally Posted by Alleycatdad View Post
Topo is crap on the 660/665. It'll do it as above but it's just not what it is good at. When I want topo I just run my delorme pn unit at the same time or instead of the garmin.

Fwiw....

S
Can you expand on what makes you have this opinion?
__________________
Eventual Master of the Obvious
2005 R1200GS | 2013 R1200GSW | SOHC4 208 | DoD 2032 | BMWMOA | BMWRA | YB
Proud walking jingle in the midnight sun.
Smugmug Discount: https://secure.smugmug.com/signup?Coupon=mStnWv71mNkjo
Support .orgs that work to protect your rights: ACLU, NRA, EFF
Emoto is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2013, 09:25 AM   #7
Alleycatdad
Unbunch yer panties!
 
Alleycatdad's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: True Norcal, not that Bay Area/Sacto Crap...
Oddometer: 1,418
The screen res is inadequate for topo display. I tried multiple solutions when I got mine 15000 miles ago but after much research here and elsewhere it became apparent that this unit just isn't really set up to do topo well. There's lots of info here and elsewhere on the topic. Masking of info at zoomed out levels is an issue as well.

My best advice is to try it. You may like it. I didn't.

Steve
__________________
When in doubt, PIN IT! It may not help, but it'll sure end the suspense...
Wretched Exce$$ See ADVr's around the world-ADV spotwalla page
Riding Wretched Wretched Passes
Bad decisions make good stories.
Alleycatdad is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2013, 09:46 AM   #8
Emoto
Sure, why not?
 
Emoto's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: SE Mass
Oddometer: 17,938
Interesting. No, I was just curious; I have topos on a Montana and CNNA on a Zumo 350 (which may be a different screen than the 66x, not sure).
__________________
Eventual Master of the Obvious
2005 R1200GS | 2013 R1200GSW | SOHC4 208 | DoD 2032 | BMWMOA | BMWRA | YB
Proud walking jingle in the midnight sun.
Smugmug Discount: https://secure.smugmug.com/signup?Coupon=mStnWv71mNkjo
Support .orgs that work to protect your rights: ACLU, NRA, EFF
Emoto is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2013, 11:33 AM   #9
Alleycatdad
Unbunch yer panties!
 
Alleycatdad's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: True Norcal, not that Bay Area/Sacto Crap...
Oddometer: 1,418
If cnna is city navigator it works fine on my 665. It's the topos that just really kinda miss the point on this unit, at least for me.

Don't get me wrong I've been really happy with the unit for everything else and would replace it today if it was broken. I often use the topos in basecamp for route planning but display the resulting track on the "regular" map on the unit for travel. When I want a topo it's for route finding while on the road, what's over there type stuff, and the 665 just doesn't do it well with the topos for me.

Steve
__________________
When in doubt, PIN IT! It may not help, but it'll sure end the suspense...
Wretched Exce$$ See ADVr's around the world-ADV spotwalla page
Riding Wretched Wretched Passes
Bad decisions make good stories.
Alleycatdad is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2013, 01:08 PM   #10
Emoto
Sure, why not?
 
Emoto's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: SE Mass
Oddometer: 17,938
Yes, CNNA is City Navigator North America.

Yeah, I didn't take your comments as a knock on the 660, more a comment about display resolution or design compatibility. I may try putting one of my topo sets onto my 350 just to see if it looks bad, too. When I look at a comparison on the Garmin site (https://buy.garmin.com/en-US/US/cata...Product=107979) it claims the screen resolutions and type are the same, but the size differs, so I am not sure if the screens of the 350 and 660 are the same or not. Doesn't really matter much to me, as I will keep the Montana set up for topo and my 350 for roads. Still, curiosity has taken hold of me.
__________________
Eventual Master of the Obvious
2005 R1200GS | 2013 R1200GSW | SOHC4 208 | DoD 2032 | BMWMOA | BMWRA | YB
Proud walking jingle in the midnight sun.
Smugmug Discount: https://secure.smugmug.com/signup?Coupon=mStnWv71mNkjo
Support .orgs that work to protect your rights: ACLU, NRA, EFF
Emoto is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014