ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-24-2013, 09:07 AM   #1
skandero OP
Gnarly Adventurer
 
skandero's Avatar
 
Joined: Aug 2012
Location: Saint-Petersburg, Russia
Oddometer: 120
headlight problem(

Hi there!
I've got another problem on my ADV950: headlight is almost dead.
So, the situation is:
1) when I turn the key, both high/low beams are dead. No reaction on button.
2) when I press and hold the bypass light button, the high beam is activated as usual. Low beam is dead.
3) When I switch the main light button to "high beam" position, both high and low beam lights are activaded!

Shit. The fuse is good, tried to replace - no reaction. The wiring loom looks completely undamaged. Where should I search the problem. Looks like it's not a short circuit... Relay unit?
I have not enough equipment now, so, I'll be glad to get ideas for diagnostics of Tuesday.

skandero screwed with this post 08-24-2013 at 09:23 PM
skandero is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 09:32 AM   #2
6732cash
Gnarly Adventurer
 
6732cash's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: ..London
Oddometer: 161
Your not mistaking the low beam for the parking light.....in which case it could just be the dip beam bulb is blown
6732cash is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 10:49 AM   #3
skandero OP
Gnarly Adventurer
 
skandero's Avatar
 
Joined: Aug 2012
Location: Saint-Petersburg, Russia
Oddometer: 120
Quote:
Originally Posted by 6732cash View Post
Your not mistaking the low beam for the parking light.....in which case it could just be the dip beam bulb is blown
No, the head lights are dead.
skandero is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 12:31 PM   #4
Boatman
Take me down bitch!
 
Boatman's Avatar
 
Joined: Mar 2005
Location: Petersburg, NY and Woodbridge, VA
Oddometer: 10,126
Possible you have a broken filament inside the bulb and it's shorting the hi/lo together. My next step would be to test the feed with a test light at the bulb connector.
__________________
08 KTM 950 SE, 09 KTM 950 SE, 04 KTM 950 ADV, 10 Husaberg FE390, 66 Kawasaki B8S Super 150

Hi/low beam conversions for: Trail Tech, Baja Designs
Boatman is online now   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 09:28 PM   #5
skandero OP
Gnarly Adventurer
 
skandero's Avatar
 
Joined: Aug 2012
Location: Saint-Petersburg, Russia
Oddometer: 120
Quote:
Originally Posted by Boatman View Post
Possible you have a broken filament inside the bulb and it's shorting the hi/lo together. My next step would be to test the feed with a test light at the bulb connector.
But how can it be possible? The hi/low bulbs are separated and there is one thread in each bulb... And both bulbs are working, when the bypass trigger and hi beam switch are activated togeter...

Solution is:
Dirt in the off/parking/drive light switch. Driving light position was corroded and covered with dust after last offroad ride. Simple solution.

skandero screwed with this post 08-24-2013 at 11:41 PM
skandero is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 06:01 AM   #6
Boatman
Take me down bitch!
 
Boatman's Avatar
 
Joined: Mar 2005
Location: Petersburg, NY and Woodbridge, VA
Oddometer: 10,126
Quote:
Originally Posted by skandero View Post
But how can it be possible? The hi/low bulbs are separated and there is one thread in each bulb... And both bulbs are working, when the bypass trigger and hi beam switch are activated togeter...

Solution is:
Dirt in the off/parking/drive light switch. Driving light position was corroded and covered with dust after last offroad ride. Simple solution.

Missed that you aren't in the US. Our headlight is different and uses a dual filament H4 single bulb.


Glad you got it sorted out.
__________________
08 KTM 950 SE, 09 KTM 950 SE, 04 KTM 950 ADV, 10 Husaberg FE390, 66 Kawasaki B8S Super 150

Hi/low beam conversions for: Trail Tech, Baja Designs
Boatman is online now   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 08:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014