ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-26-2014, 02:08 PM   #1
mhpalin OP
Hippy
 
mhpalin's Avatar
 
Joined: May 2014
Location: Lamont AB Canada
Oddometer: 32
1190S shift light going on at 6500

Hi guys My shift light started going on at 6500 just like during brake in the bike has 8000kms on it.I took it to the dealer on Vancouver Island they don't have a clue has any one had this to them.The Dealer contacted KTM Canada but they have not got back to them.It's running good should I just put a piece of tape over it and not worry about it till I get home to Alberta.
Thanks Mike
mhpalin is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 02:55 PM   #2
Black Hills
Beastly Adventurer
 
Joined: Apr 2011
Location: Western South Dakota
Oddometer: 1,010
the instructions to set it are in then manual. it's pretty simple, did you try that yet?
Black Hills is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 04:32 PM   #3
mhpalin OP
Hippy
 
mhpalin's Avatar
 
Joined: May 2014
Location: Lamont AB Canada
Oddometer: 32
Yes I turned every thing off this is just like when the bike is new and the light comes on at 6500 and stops automatically at 1000kms now it comes on again.It started as I was riding.
Mike
mhpalin is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 05:23 PM   #4
Harold Waikiki
oldfatdumbbrokeoutof
 
Harold Waikiki's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Location: Camano Island, WA
Oddometer: 324
Quote:
Originally Posted by mhpalin View Post
Hi guys My shift light started going on at 6500 just like during brake in the bike has 8000kms on it.I took it to the dealer on Vancouver Island they don't have a clue has any one had this to them.The Dealer contacted KTM Canada but they have not got back to them.It's running good should I just put a piece of tape over it and not worry about it till I get home to Alberta.
Thanks Mike
Mine does that before it's warmed up. After it reaches temp it goes back to normal. HW.
__________________
'14 KTM 1190R
'08 KTM 950 SE, '09 KTM 950 SE R Erzberg
'11 KTM 990 Dakar
'09 KTM 530 EXC, '12 KTM 350 EXC
'82 Honda CT 110
Harold Waikiki is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 05:29 PM   #5
mhpalin OP
Hippy
 
mhpalin's Avatar
 
Joined: May 2014
Location: Lamont AB Canada
Oddometer: 32
Mine does it all the even after 2hrs on the road
Mike
mhpalin is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 09:52 PM   #6
Bluesilver
Gnarly Adventurer
 
Bluesilver's Avatar
 
Joined: Aug 2013
Location: South Africa
Oddometer: 321
Quote:
Originally Posted by harold waikiki View Post
mine does that before it's warmed up. After it reaches temp it goes back to normal. Hw.
+1
Bluesilver is online now   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 11:23 PM   #7
MarchHare
Adventurer
 
Joined: Sep 2009
Location: Home Counties, UK
Oddometer: 68
Quote:
Originally Posted by mhpalin View Post
Yes I turned every thing off this is just like when the bike is new and the light comes on at 6500 and stops automatically at 1000kms now it comes on again.It started as I was riding.
Mike
But have you followed the instructions in the handbook to adjust the point at which the shift light comes on?
MarchHare is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 01:28 AM   #8
OrangeV
Gnarly Adventurer
 
OrangeV's Avatar
 
Joined: Nov 2013
Location: LittleBigSmoke
Oddometer: 454
Page 58 of the manual, go to the Settings screen, then go to where the shit light is, there you set your shift light, simple as..
__________________
75 V perky peak power from around 5000rpm and loves to be worked through the gears.
When you hit that sweet spot, it is simply electrifying.
OrangeV is online now   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 06:25 AM   #9
Black Hills
Beastly Adventurer
 
Joined: Apr 2011
Location: Western South Dakota
Oddometer: 1,010
Quote:
Originally Posted by mhpalin View Post
Mine does it all the even after 2hrs on the road
Mike

is the engine temp gauge working properly?
Black Hills is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 07:31 AM   #10
mhpalin OP
Hippy
 
mhpalin's Avatar
 
Joined: May 2014
Location: Lamont AB Canada
Oddometer: 32
Okay guys first the shift light is off.I have the owners manual in hand for the 1190S on page 66 I followed the instructions and turned the shift light off.The bike was hooked up to the comp, at the dealer and showed no faults or codes.
When the light turns on at 6500 rpm it is steady does not flash.The temp guage shows 4 bars when warmed up.So what it looks like to me is that the cluster has reverted back to brake in mode and I will see if it stops after another 1000kms witch should happen on the ride home.
Mike
mhpalin is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 07:33 AM   #11
Xphile1999
n00b
 
Joined: Jan 2014
Oddometer: 6
Full Break in

The light will come on until you have completed the break in period, after that the shift light will automatically go to it's default. I believe the period to be 1000km.

Edit: Also found this reference in another thread
"Go to your owners manuel to page 72 part 9.2
Running in the engine

Guideline:
During the first 1,000km (620mil) 6,500 rpm
After the first 1,000km (620mil) 10,25 rpm"
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=951265
Xphile1999 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 07:45 AM   #12
mhpalin OP
Hippy
 
mhpalin's Avatar
 
Joined: May 2014
Location: Lamont AB Canada
Oddometer: 32
The bike has over 8000 klms on it
mhpalin is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 09:19 AM   #13
Xphile1999
n00b
 
Joined: Jan 2014
Oddometer: 6
Quote:
Originally Posted by mhpalin View Post
The bike has over 8000 klms on it
Ooops, sorry, misread that as 800km....coffee, need coffee.
Xphile1999 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 03:12 PM   #14
mhpalin OP
Hippy
 
mhpalin's Avatar
 
Joined: May 2014
Location: Lamont AB Canada
Oddometer: 32
Okay guys I got a phone call from the dealer this morning he programmed my service interval wrong so I went back and he did it right this time.I guess when you go past your service interval the light goes on at 6500 rpm to tell you to take it easy.Well anyways it is still doing it so I will have to take it to my home dealership and maybe they can figure it out.
Mike
mhpalin is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2014, 02:56 PM   #15
mhpalin OP
Hippy
 
mhpalin's Avatar
 
Joined: May 2014
Location: Lamont AB Canada
Oddometer: 32
Okay finally figured it out the oil temp sensor has gone out of adj. just by chance when I started the bike today I checked the oil temp. 0C and the air temp was 21C. So I guess the bike thinks it's cold all the time and the light goes on at 6500.So will take it to the dealer for them to confirm this.Does any one think I am hurting the bike by taking it over 6500 rpm.
Mike
mhpalin is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014