ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-25-2013, 08:03 PM   #32716
amtz.zero
Adventurer
 
amtz.zero's Avatar
 
Joined: Mar 2011
Location: Moreno Valley, CA
Oddometer: 64
Quote:
Originally Posted by KansasBob View Post
44 is as big as you can go. I've been running one since July, and you notice the "slight" difference you might think. I'm getting ready to put on a new chain and go to 13-47, so If you want a 44 with 800 miles on it, I'll sell it for $25 shipped. It uses your stock bolts. Steel sprocket.
Thanks, but I'm probably just going to do the same as you and get a new chain and sprocket. Thanks for all the replies.
amtz.zero is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 09:52 PM   #32717
oldtrucks
Gnarly Adventurer
 
oldtrucks's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: NorCal
Oddometer: 285
Electrical Problem

While looking for an Ignition Hot to tap into I shorted and lost power to my ignition, headlight, tail light, brake lights, horn, and dash console. The blinkers still work and the fuel pump powers up fine. I checked all the fuses and they're all good which makes me think I did something to the Relay Assembly.

Anyone know of a way to check the Relay before I spend the $
__________________
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote. -Benjamin Franklin
oldtrucks is online now   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 10:57 PM   #32718
Sewerat
Cert. bike whore
 
Sewerat's Avatar
 
Joined: Jun 2010
Location: Brooksdale, ON
Oddometer: 1,204
If memory serves me correct. There is two locations for fuses? One on the left should side or something? But I could be wrong. Been that before.
__________________
2009 WR250R "Da Mini Bike"
"That's our colour: mud!"
Sewerat is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 11:16 PM   #32719
oldtrucks
Gnarly Adventurer
 
oldtrucks's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: NorCal
Oddometer: 285
I've checked both spots, the 30 amp main is good and all of the individual fuses in the Block are fine as well
__________________
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote. -Benjamin Franklin
oldtrucks is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 04:21 AM   #32720
DragonNester
Gnarly Adventurer
 
DragonNester's Avatar
 
Joined: Oct 2009
Location: Greenback, TN
Oddometer: 369
Quote:
Originally Posted by amtz.zero View Post
I asked this earlier but I guess no one saw my post, but can I run the stock chain if I move up to 13/46 gearing? Thanks!
Go ahead and put a 47t steel sprocket on her with a 112 link X-ring chain. It's a good dirt ratio without sacrificing the highway too much...IMO

Remember your speedometer will be way off after any final drive ratio change.
__________________
Happiness is wanting what you get.

DragonNester screwed with this post 01-26-2013 at 04:28 AM
DragonNester is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 04:39 AM   #32721
1Down-5Up
Gnarly Adventurer
 
1Down-5Up's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Location: Northern Ontario
Oddometer: 107
Fuel pump life

What's the most "mileage" anyone gotten out of a fuel pump?
1Down-5Up is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:29 AM   #32722
Joe Watson
Beastly Adventurer
 
Joe Watson's Avatar
 
Joined: Jul 2008
Location: Sunshine Coast, Qld, Aus.
Oddometer: 1,028
Well, it's time for me to sign out all! I hope you all got a little bit of info from my build. It will be in my signature for a while, so check it out. The WR250R went to a new home today, hopefully it gets may more good miles on her as it gave me.

Farewell.

Joe Watson is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 06:51 AM   #32723
japako
Studly Adventurer
 
japako's Avatar
 
Joined: Nov 2010
Location: North Texas
Oddometer: 592
Quote:
Originally Posted by oldtrucks View Post
While looking for an Ignition Hot to tap into I shorted and lost power to my ignition, headlight, tail light, brake lights, horn, and dash console. The blinkers still work and the fuel pump powers up fine. I checked all the fuses and they're all good which makes me think I did something to the Relay Assembly.

Anyone know of a way to check the Relay before I spend the $
I'm pretty sure the relay for the lights is the same as the other small relay.
Try swapping the two relays.??

You can also check the continuity of the relay.

japako screwed with this post 01-26-2013 at 07:11 AM
japako is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 08:03 AM   #32724
pfy50
Professional nOOb
 
pfy50's Avatar
 
Joined: Aug 2006
Location: Oneida, Tenn.
Oddometer: 442
Quote:
Originally Posted by oldtrucks View Post
While looking for an Ignition Hot to tap into I shorted and lost power to my ignition, headlight, tail light, brake lights, horn, and dash console. The blinkers still work and the fuel pump powers up fine. I checked all the fuses and they're all good which makes me think I did something to the Relay Assembly.

Anyone know of a way to check the Relay before I spend the $
Oldtrucks,

Did you disconnect the battery before attempting to tap the line? If not you may have fried a diode in the Starting circuit cut-off relay. You will need a volt meter with diode test capability. It is pretty hard to fry a relay without blowing a fuse so here is the tech manual on sequence to check continuity of your relays and the final check is the diodes. The photos are numbered in sequence as found in the rear of the tech manual. Have fun.
Paul
__________________
My Odyssey: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=566875
2013 TEX XC,2011 WR250R,2004 KAWA Concours,1994 BMW K1100RS
May the Lord bless you and keep you in all the Dark places you must travel

pfy50 screwed with this post 01-26-2013 at 01:00 PM Reason: Edited for copyright purposes
pfy50 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 08:12 AM   #32725
oldtrucks
Gnarly Adventurer
 
oldtrucks's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: NorCal
Oddometer: 285
Quote:
Originally Posted by japako View Post
I'm pretty sure the relay for the lights is the same as the other small relay.
Try swapping the two relays.??

You can also check the continuity of the relay.
None of the relays I found are alike, all different shapes, sizes, and connectors. The one in question has a 16 pin connector, all the others are much smaller
__________________
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote. -Benjamin Franklin
oldtrucks is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 08:17 AM   #32726
pfy50
Professional nOOb
 
pfy50's Avatar
 
Joined: Aug 2006
Location: Oneida, Tenn.
Oddometer: 442
Quote:
Originally Posted by oldtrucks View Post
None of the relays I found are alike, all different shapes, sizes, and connectors. The one in question has a 16 pin connector, all the others are much smaller
That's should be the relay. The Start circuit cut off relay and fuel pump Page 2 and 3 above
It is #11 on the wiring diagram, you should be able to see the diodes on the schematic.


If it is the Start circuit cut-off relay(#11)I believe this is the part #
Relay Assy 5VK-81950-40-00
$36.34 @ Cheapcycleparts.com http://www.cheapcycleparts.com/model...2-electrical-2
__________________
My Odyssey: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=566875
2013 TEX XC,2011 WR250R,2004 KAWA Concours,1994 BMW K1100RS
May the Lord bless you and keep you in all the Dark places you must travel

pfy50 screwed with this post 01-26-2013 at 01:04 PM Reason: Edited for copyright reasons
pfy50 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 08:51 AM   #32727
oldtrucks
Gnarly Adventurer
 
oldtrucks's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: NorCal
Oddometer: 285
Quote:
Originally Posted by pfy50 View Post
Oldtrucks,

Did you disconnect the battery before attempting to tap the line? If not you may have fried a diode in the Starting circuit cut-off relay. You will need a volt meter with diode test capability. It is pretty hard to fry a relay without blowing a fuse so here is the tech manual on sequence to check continuity of your relays and the final check is the diodes. The photos are numbered in sequence as found in the rear of the tech manual. Have fun.
Paul,

Battery was in and the Key was on. I was using a test light trying to verify I had the taillight connector. Last thing I did was tell myself to not let the probe hit two posts at the same time, the rest is history
I'm in denial and was hoping it would be something simple. Thanks for the prod, looks like I'll be learning about the WR electrical system later today

Larry
__________________
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote. -Benjamin Franklin
oldtrucks is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 09:26 AM   #32728
oldtrucks
Gnarly Adventurer
 
oldtrucks's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: NorCal
Oddometer: 285
Quote:
Originally Posted by pfy50 View Post
If it is the Start circuit cut-off relay(#11)I believe this is the part #
Relay Assy 5VK-81950-40-00
$36.34 @ Cheapcycleparts.com http://www.cheapcycleparts.com/model...2-electrical-2
That's the part I have in my hand, less the "-00" on the end. I'll feel a lot better ordering it once I test it and know it has a problem. Thanks
__________________
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote. -Benjamin Franklin
oldtrucks is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 10:14 AM   #32729
Off Road USA
Gnarly Adventurer
 
Off Road USA's Avatar
 
Joined: Jan 2013
Location: New Mexico
Oddometer: 125
whats the opinion on the Flathead Racing skid plate and radiator gaurd ..????
Off Road USA is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 10:52 AM   #32730
sturgeon
Studly Adventurer
 
sturgeon's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Location: Great White North
Oddometer: 915
Quote:
Originally Posted by winchester3030 View Post
whats the opinion on the Flathead Racing skid plate and radiator gaurd ..????
You mean Flatland? I don't think a flathead would fit in the frame

So far so good with mine. The skid plate amplifies engine noise, but I think "they all do that".
__________________
Dyslexics Untie!
sturgeon is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014