ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Thumpers
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-01-2013, 09:07 PM   #16231
Jayrod1318
Poster
 
Jayrod1318's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Here and there and stuff.
Oddometer: 1,641
I think I could sell the old one too... its in good shape and VERY free flowing. Hell I'd even pack it first.

No mas on EBAY
__________________
Jayrod1318 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 09:23 PM   #16232
galland1
n00b
 
galland1's Avatar
 
Joined: Jul 2010
Location: S.W., MI
Oddometer: 130
Search "xr650r" in quotes and the word muffler. Three OE on there now.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
galland1 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 09:50 PM   #16233
Jayrod1318
Poster
 
Jayrod1318's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Here and there and stuff.
Oddometer: 1,641
Thanks for the advice, I was just getting pages of unrelated crap to sort through. Found a nice intact one with no mods for 75$ shipped.

Happy birthday to me!

I will be legal, and quiet.

I will probably drill it out, from what I've read it is not any louder than the aftermarket ones.

Anyone have an OEM one drilled out?
__________________
Jayrod1318 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 10:32 PM   #16234
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
Has anybody had a bad CDI on their xrr? I think i may be fighting an intermittant cdi. More testing to come, but she died a few weeks ago and was a beezy to start.... now, 150 miles later it happened again on my way to work..... it runs fine again now. when testing spark, sometimes it would just randomly not spark/ and or backfire.
cognugget is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 10:36 PM   #16235
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
Quote:
Originally Posted by ZXRaziel View Post
Did you have any problems with the clutch and decompressor cables ? they are too short on my bike i have rerouted them but still not 100 % happy , are yours longer ? No problems with the throttle cables as i have the pro motion extra long set .
Btw , nice job you have done there .
No, but I did cut the bars down 3/4 of an inch on each side. throttle cables barely made it haha.
cognugget is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 10:45 PM   #16236
Jayrod1318
Poster
 
Jayrod1318's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Here and there and stuff.
Oddometer: 1,641
Quote:
Originally Posted by cognugget View Post
Has anybody had a bad CDI on their xrr? I think i may be fighting an intermittant cdi. More testing to come, but she died a few weeks ago and was a beezy to start.... now, 150 miles later it happened again on my way to work..... it runs fine again now. when testing spark, sometimes it would just randomly not spark/ and or backfire.
YES, they can be intermittently bad. the solder connections on the board can break causing a poor or intermittent connection.

The common solution is to replace with a xr400 cdi of a certain model range. it has a different curve and higher rev limit.

Or play it safe and get an original one.

never understood why you would need more rpms out of these things they flatten out power wise pretty quick in the rpm range. (radical mods not withstanding).
__________________
Jayrod1318 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 10:55 PM   #16237
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
Quote:
Originally Posted by Jayrod1318 View Post
YES, they can be intermittently bad. the solder connections on the board can break causing a poor or intermittent connection.

The common solution is to replace with a xr400 cdi of a certain model range. it has a different curve and higher rev limit.

Or play it safe and get an original one.

never understood why you would need more rpms out of these things they flatten out power wise pretty quick in the rpm range. (radical mods not withstanding).
I will just get an oem. So, Im scared to ride it, I dont trust it. after I check the coil, how to I check the stator. if they are both fine, I will grab a new cdi
cognugget is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 10:58 PM   #16238
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
Quote:
Originally Posted by Jayrod1318 View Post
YES, they can be intermittently bad. the solder connections on the board can break causing a poor or intermittent connection.

The common solution is to replace with a xr400 cdi of a certain model range. it has a different curve and higher rev limit.

Or play it safe and get an original one.

never understood why you would need more rpms out of these things they flatten out power wise pretty quick in the rpm range. (radical mods not withstanding).
Bike started 1st kick this morning. I was on my way to work, 5 miles down the road, at about 40% throttle (50mph) and i just lost power over 25% throttle, i nursed it to an exit, where she died after getting too low in rpm. Right now, she runs great. At one point, it wouldn't start when I heated the CDI up with a heatgun, and would when I cooled it off, now it starts either way... very odd... I think im going to cancel my saturday and monday ride plans.
cognugget is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:04 PM   #16239
Jayrod1318
Poster
 
Jayrod1318's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Here and there and stuff.
Oddometer: 1,641
I don't know, but i would be leary of the china aftermarket ones. I've seen at least 3 different ones on ebay ect,,, the thought crossed my mind....

Best probably to go oem.
__________________
Jayrod1318 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:05 PM   #16240
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
Quote:
Originally Posted by Jayrod1318 View Post
I don't know, but i would be leary of the china aftermarket ones. I've seen at least 3 different ones on ebay ect,,, the thought crossed my mind....

Best probably to go oem.
If I need a CDI, I will get an OEM.
$130
cognugget is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:15 PM   #16241
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
http://www.partzilla.com/parts/detai...0-MBN-671.html
cognugget is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:22 PM   #16242
BuRPsa
Finally growing up..
 
BuRPsa's Avatar
 
Joined: Feb 2011
Location: Pretoria
Oddometer: 548
Before I'd accuse the CDI I'd have meticulously checked all connections, plugs, earth's etc, up to the last seemingly unimportant bit. Clean to 'new', use contact spray for this plus some grease before reconnecting, and know a bit of paint or a sque conncetor can throw the spark off. Obviously a new unit won't help here then, just my 2 c's..
BuRPsa is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:23 PM   #16243
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
Quote:
Originally Posted by BuRPsa View Post
Before I'd accuse the CDI I'd have meticulously checked all connections, plugs, earth's etc, up to the last seemingly unimportant bit. Clean to 'new', use contact spray for this plus some grease before reconnecting, and know a bit of paint or a sque conncetor can throw the spark off. Obviously a new unit won't help here then, just my 2 c's..
I will. This has been a huge pain.....Its running great right now. But i have no faith in it...... more tests tomorrow. it had this issue, then ran great for 150 miles, then issue again.

How do you test the stator, and pulse receiver?
cognugget is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:33 PM   #16244
Jayrod1318
Poster
 
Jayrod1318's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Here and there and stuff.
Oddometer: 1,641
Nothing worse than chasing electrical gremlins by replacing parts. Been there done that, no fun and a waste of money/time.
__________________
Jayrod1318 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:36 PM   #16245
cognugget
n00b
 
cognugget's Avatar
 
Joined: Feb 2013
Location: Washington State
Oddometer: 243
Quote:
Originally Posted by Jayrod1318 View Post
Nothing worse than chasing electrical gremlins by replacing parts. Been there done that, no fun and a waste of money/time.
Yeah , Im pissed....

I dont know if i trust it to ride this monday
cognugget is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2015