ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 05-29-2009, 06:39 PM   #1
r2adv OP
Studly Adventurer
 
r2adv's Avatar
 
Joined: Jul 2006
Location: Near Harleyville, Wisconsin
Oddometer: 526
GXM30 wet

I'm using a GXM30 XM antenna with my GPS378. System has always been reliable. I use it for weather radar and XM radio in addition to the normal GPS nav stuff.

On a very wet two day ride the XM stopped working. I plug and unplugged. It seemed to work for a while. I cycled power it worked for a shorter while. Eventually - all the while riding in a downpour - it didn't respond at all. This was a real bummer becuase I was using it to see the heavy storm cells.

The second day of the ride in the pm it cleared up. After 3 hours of nice sunnny riding the unit fires up again.

1) I thought these were waterproof.
2) Anybody had this problem?
3) Hints on a cure?
r2adv is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2009, 06:41 PM   #2
Steverino
Arrogant Horse's Ass #1
 
Joined: Nov 2001
Oddometer: 36,667
I think it is the connection to the GPS that is the weak link. Mine did the same thing last weekend.
Steverino is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 03:29 AM   #3
jstcrashnthru
Livin' the dream
 
jstcrashnthru's Avatar
 
Joined: Oct 2006
Location: Omawhere?
Oddometer: 1,212
I've never had any problem with the GXM getting soaked. It's always worked fine.
__________________
'07 DL1000 V-Strom
jstcrashnthru is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 04:38 AM   #4
rick danger
Off the wagon
 
rick danger's Avatar
 
Joined: Dec 2005
Location: Oneonta, NY
Oddometer: 4,983
Quote:
Originally Posted by Steverino
I think it is the connection to the GPS that is the weak link. Mine did the same thing last weekend.
Some dielectric grease?
__________________
'08Husky TE 610 '07 R12GSA '07 KTM 950sm '92 GOLD WING '77 HUSKY 390 CR '72 Honda xl 250 '71 Honda sl 125 '79 HUSKY390cr '75 Can Am 250 MX-2 '70 Honda CT 70
'05 R12GS.....R.I.P. (rest in pieces)

rick danger is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 07:29 PM   #5
r2adv OP
Studly Adventurer
 
r2adv's Avatar
 
Joined: Jul 2006
Location: Near Harleyville, Wisconsin
Oddometer: 526
Mini USB

I'm out at the WSBK races in Utah and talked with another guy in the stands that had the same problem. He confirmed some other opinions and isolated it to the Mini -USB connector.

Looks like I need to grease it up or protect it for me trip back - more rain in the forecast.
r2adv is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 09:23 PM   #6
JR356
Beastly Adventurer
 
JR356's Avatar
 
Joined: May 2005
Location: Way out West
Oddometer: 3,583
Quote:
Originally Posted by r2adv
I'm out at the WSBK races in Utah and talked with another guy in the stands that had the same problem. He confirmed some other opinions and isolated it to the Mini -USB connector.

Looks like I need to grease it up or protect it for me trip back - more rain in the forecast.
As I remember,there is a Radio Shack close to,or in Toole.Can likely pick up the dielectric there,or at auto parts stores.

JR356
JR356 is online now   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 06:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014