ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 06-13-2011, 09:20 PM   #16
DennyIndy
Old F@rt
 
DennyIndy's Avatar
 
Joined: Nov 2006
Location: Indiana
Oddometer: 349
I use an 8 GB card in mine, and others have used a 16 GB card with no problems.

8 GB gives me plenty of room for maps, Zumo 550 is limited to one 4GB gmapsupp.img file on the SD card. Plus nearly 1000 MP3 files
__________________
Quote:
Originally Posted by Mac View Post
Fret about bigger issues, like whether a neighbor's dog is pooping in your yard.
Cheers, Denny
DennyIndy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 07:07 PM   #17
bikepsych
Gnarly Adventurer
 
Joined: Feb 2010
Location: Gold Coast of California
Oddometer: 159
I'm not seeing where you get the option to load it to the SD Card. It states:

Device
Device and Computer
Computer

When I go to computer it automatically dumps it to the Garmin folder. Then I have to move it...which takes quite some time.

BG
__________________
Bruce
Camarillo, CA
2011 KTM Adventure 990
2009 Harley Road Glide
2006 Buell Ulysses
bikepsych is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 10:41 PM   #18
mcnut
Beastly Adventurer
 
Joined: Apr 2006
Location: Bakersfield CA & Sammamish WA
Oddometer: 1,364
Been a while but.....

Before you do anything plug your GPS (with SD installed) into the computer and verify that you see 2 new drives one being the GPS internal memory and the other being the SD which will look like a flash drive.

The choose to download both to computer and GPS (may be on an "Advanced Options" type menu). Not sure what happens next but I think if it is an update it will install over the original in it's location, otherwise should give you the option of which drive.

Obviously this is via the GPS cable vs. a card reader which I have never used.

Bruce
mcnut is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 01:03 PM   #19
lhendrik
Truffle Rustler
 
lhendrik's Avatar
 
Joined: Dec 2008
Location: New York and Floridoodie
Oddometer: 2,298
Quote:
Originally Posted by hppyfngy View Post
I don't think I can do that. I have a bunch of routes I want to load also and will need a lot of the SD card for that. And anyway, I don't know why you would want to keep old data...

I have my update. Just trying to figure out where I want everything to live on the unit / vs the card...still confused
Put the new map on an SD card. They come in bigger sizes too. You can get multiple maps and lots of tracks on one.
__________________
Normal is just a setting on the dryer.
2009 R1200GS A, 2008 K1200GT
lhendrik is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 01:20 PM   #20
mcnut
Beastly Adventurer
 
Joined: Apr 2006
Location: Bakersfield CA & Sammamish WA
Oddometer: 1,364
Quote:
Originally Posted by lhendrik View Post
Put the new map on an SD card. They come in bigger sizes too. You can get multiple maps and lots of tracks on one.
True, but you do realize you are quoting and answering a question posted almost 2 years ago?
mcnut is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 09:22 AM   #21
neerbeer
Adventurer
 
Joined: May 2011
Location: O'Fallon, MO
Oddometer: 21
OK I'm having some trouble with this issue. I have downloaded the latest map to a new 8GB SD card following the directions above. When I turn on my 550 it only shows the older map and not the one I installed on the SD card. How do i get it to recognize the map on the SD card? I copied some of my mp3's onto the sd card as well and it finds them with no problem.
Thanks
neerbeer is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 05:03 AM   #22
lhendrik
Truffle Rustler
 
lhendrik's Avatar
 
Joined: Dec 2008
Location: New York and Floridoodie
Oddometer: 2,298
Quote:
Originally Posted by mcnut View Post
True, but you do realize you are quoting and answering a question posted almost 2 years ago?

Yes, but this thread has been active since then because people are still needing help. It is funny how threads are like time machines :)
__________________
Normal is just a setting on the dryer.
2009 R1200GS A, 2008 K1200GT
lhendrik is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014