ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks > GPS 101 - Which GPS For Me
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 8 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 02-25-2012, 05:25 AM   #76
Tudelum48
Gnarly Adventurer
 
Joined: Oct 2008
Location: Pumpkin Ridge Ky.
Oddometer: 306
Well I downloaded BC and started trying to get familiar with it. I mostly use tracks. When putting different tracks together I always join them and might have 3000 points on one track. Then go back and devide them into 500 point sections probabaly like most do.
I drew a couple of tracks for practice and cant find a JOIN function like in MS. Does BC have one?

I do like the function to make Routes from Tracks for my not Tracks friends.
Tudelum48 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2012, 05:53 AM   #77
Tudelum48
Gnarly Adventurer
 
Joined: Oct 2008
Location: Pumpkin Ridge Ky.
Oddometer: 306
Never mind. Went through the help function until I found it. Are you kidding me? this is suppose to be easier? Hold Ctrl key, click on tracks, go to advanced click on join tracks?
Im sure it will be like most products, like some of it and dislike some of it?
Tudelum48 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2012, 11:58 AM   #78
DockingPilot
Hooked Up and Hard Over
 
DockingPilot's Avatar
 
Joined: Mar 2004
Location: Andover, N.J.
Oddometer: 8,872
Question for those that know.
I take annual big trips and build long complicated routes using MS CN2011. My riding partners all use 276c gps units including myself. But here the pain in the butt every year. Because we all use different CN versions, my 2011, Bruces 2009, Mikes 2010 and Johns 2012 my 2011 built route will not run on their units "Route Does Not Match Maps" is the error. So, everyone has to rebuild the route on their own pc. A lot of work since these routes almost always have unmapped sections which require switching between auto routing and direct then back again once on a mapped fs road. Its a hassle. Id like to be able to build a mixed long route, email it and have themn be able to upload and run it on the 276c no matter what version mapset is installed on it.
Will Basecamp make this happen ?

*Routes vs. tracks, I know using a track is the answer here for sharing however, we prefer routes on these trips simply for the added info they give on the gps when running.
__________________
Frank Reinbold

"Every bike I ever had, was the best bike I ever had, when I had it"
DockingPilot is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2012, 02:19 PM   #79
Sourjon
TAT'erd
 
Sourjon's Avatar
 
Joined: Nov 2008
Location: Louisville, KY
Oddometer: 2,051
Quote:
Originally Posted by DockingPilot View Post
Will Basecamp make this happen ?

Routes vs. tracks, I know using a track is the answer here for sharing
MS and BC both use the same map sets. Depending what maps are installed on your machine there MAY be a workaround. In the drop down at the top of BC I can choose which maps to use:


After you create the route in 2011 make a copy and switch to an earlier mapset and recalculate. I have no idea if this will work.

Second idea: Create your route in BC. BC has the ability to make a track from the route. Share that and have them open it in BC and create a route from the track. I have no idea if this will work either but I am guessing this is the better idea.

Are lifetime map updates available for your units? If I remember correctly $89 for the life of the unit. Bad thing is they aren't transferable to a new unit if your dies. Also Garmin can decide that older units are no longer supported and updates will no longer be available.

I like tracks because they are not modifiable by the GPS but I do understand the extra sauce from routes. We are planning to do a partial FW this fall and the group has three different models.

John
__________________
Endeavor to suck less--Gaspipe
I would rather be riding an imperfect bike than waiting around for perfection. --JDowns
Sourjon is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2012, 02:32 PM   #80
DockingPilot
Hooked Up and Hard Over
 
DockingPilot's Avatar
 
Joined: Mar 2004
Location: Andover, N.J.
Oddometer: 8,872
Thanks John, yea, a route like FW will be scrambled on a recalc. You guys are going to have to use a track of it or rebuild it on each of your pc's with your own CN.
A hassle for sure.
Have a great trip too btw, awesome, varied and historical route.
__________________
Frank Reinbold

"Every bike I ever had, was the best bike I ever had, when I had it"
DockingPilot is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2012, 03:14 PM   #81
Pantah
Red Sox Nation
 
Pantah's Avatar
 
Joined: Oct 2004
Location: India Wharf
Oddometer: 9,956
Dockingman - I am having a similar problem with your Forever West route. I did lots of it last year. Now I have a chance to do more.

I purchased the route from byways, and he converted them for me to tracks. But there are not enough track points in a couple sections of my trip. I think I am solved now, but if not I will have to manually re-track two routes using Basecamp. The reason is I have a Mac!

And by the way....not a bad problem to solve.

Thanks again for your Forever West RR. We found all your immigrant trail spots just riding around blind. Your RR made two trips for me and probably a third. I keep a little bike in Phoenix to do them.
__________________
Straight ahead and faster -Bo Weaver 1970
"There I was..." -Griffin Niner Three Hotel
"One day closer to a parade..." Jonny Gomes, spring training 2013
Pantah is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2012, 03:31 PM   #82
DockingPilot
Hooked Up and Hard Over
 
DockingPilot's Avatar
 
Joined: Mar 2004
Location: Andover, N.J.
Oddometer: 8,872
ok, if you need any help or tips just ping me.
__________________
Frank Reinbold

"Every bike I ever had, was the best bike I ever had, when I had it"
DockingPilot is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2012, 09:34 PM   #83
Av8shunmeckaneck
n00b
 
Joined: May 2008
Oddometer: 2
Quote:
Originally Posted by dlh62c View Post
Yes to all your questions!

I have an 8g Class 4 Micro SD card in my 62s. Will you see additional performance between a Class 4 or a Class 6? Nobody seems to notice any.

I also use the SD card to store pictures and bike documents. It functions just like a USB drive.

I'm using an OSM map to route me around the state of Missouri.

I sent you a PM.

daryl
You may notice the class difference with a built in card reader but a usb card reader will slow it down.

I like your idea of using a big memory card to store gps/bike data.
Av8shunmeckaneck is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 09:55 AM   #84
SteveAZ
Beastly Adventurer
 
SteveAZ's Avatar
 
Joined: Sep 2002
Location: AZ
Oddometer: 1,131
BTW - maybe someone pointed this out...but to all the folks concerned about how much work it is to import the many hundreds of mapsucks files you have (like I have) it's very trivial to select them all if they are in the same folder when you import (ctrl/shift key selects....).
SteveAZ is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 02:09 PM   #85
hwyhound
Patriot
 
hwyhound's Avatar
 
Joined: Oct 2004
Location: Western PA
Oddometer: 217
Click and Drag

Hi,
I'm new to Basecamp but have a couple years experience with Map Source. Can I click and drag a route to a preferred waypoint in Basecamp or is creating a new waypoint and inserting in the existing route my only option?

Thanks, hound
__________________
The Second Amendment, America's original homeland security.
hwyhound is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 07:34 PM   #86
hwyhound
Patriot
 
hwyhound's Avatar
 
Joined: Oct 2004
Location: Western PA
Oddometer: 217
Quote:
Originally Posted by hwyhound View Post
Hi,
I'm new to Basecamp but have a couple years experience with Map Source. Can I click and drag a route to a preferred waypoint in Basecamp or is creating a new waypoint and inserting in the existing route my only option?

Thanks, hound
OK, figured it out!
__________________
The Second Amendment, America's original homeland security.
hwyhound is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 07:07 PM   #87
cwc
Studly Adventurer
 
Joined: Jan 2005
Location: anywhere
Oddometer: 879
Adding maps to Basecamp

When I installed Basecamp my custom maps for Mapsource appeared in the drop down map selector for Basecamp.

I just installed a new map in Mapsource in the same directory that I used for the other custom maps and it doesn't appear in the Basecamp map selection list.

Any ideas where I went wrong?
__________________
Charlie

DR350 It'll get you there
But then so will my DR650

My Ride Reports Here
cwc is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 07:47 AM   #88
SteveAZ
Beastly Adventurer
 
SteveAZ's Avatar
 
Joined: Sep 2002
Location: AZ
Oddometer: 1,131
Do you see the map in mapsource?
SteveAZ is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 07:57 AM   #89
wbbnm
Beastly Adventurer
 
wbbnm's Avatar
 
Joined: Dec 2007
Location: Abq NM
Oddometer: 1,735
Quote:
Originally Posted by cwc View Post
When I installed Basecamp my custom maps for Mapsource appeared in the drop down map selector for Basecamp.

I just installed a new map in Mapsource in the same directory that I used for the other custom maps and it doesn't appear in the Basecamp map selection list.

Any ideas where I went wrong?
I think I may have had a similar problem sometime last year. My memory is fuzzy but I think it had to do with installing the maps on the D drive on my notebook. I think when I moved the maps to the C drive, it worked.

I will check my notes later today and see how badly I am remembering this.
wbbnm is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 08:38 AM   #90
cwc
Studly Adventurer
 
Joined: Jan 2005
Location: anywhere
Oddometer: 879
Quote:
Originally Posted by SteveAZ View Post
Do you see the map in mapsource?
Yes, I did. I forgot to mention that.
__________________
Charlie

DR350 It'll get you there
But then so will my DR650

My Ride Reports Here
cwc is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 02:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014