ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-27-2012, 04:56 PM   #1
Qwik OP
Two Wheeled Addict
 
Joined: Apr 2008
Location: Sunnyvale, California
Oddometer: 6,030
somethin went

Ridin home to Santa Cruz and pulled off in Scotts Valley. Pulled up to the light and the clutch didn't disengage with the lever. Then the oil pressure light came on. Pushed it to the side of the road and now im headed to get my truck/trailer. Oil level seemed okay, coolant is unchanged, and clutch had fluid still. Ideas?
__________________
Speed bumps never seem to make me go any faster
Qwik is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:11 PM   #2
Chuckracer
Jerkus Maximus
 
Chuckracer's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: Lowville, NY
Oddometer: 7,195
Burn it right where it sits. These bikes are evil, ya know.
__________________
2005.5 KTM 950 Adventure
2001 Scorpa SY250

Chuckracer is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:23 PM   #3
Qwik OP
Two Wheeled Addict
 
Joined: Apr 2008
Location: Sunnyvale, California
Oddometer: 6,030
Yup. That's what the BMW guys all say.
__________________
Speed bumps never seem to make me go any faster
Qwik is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:40 PM   #4
Alleycatdad
Unbunch yer panties!
 
Alleycatdad's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: True Norcal, not that Bay Area/Sacto Crap...
Oddometer: 1,378
So the clutch didn't disengage when you pulled the lever in...did you hit neutral or stop in gear?

'Cause if you stopped in gear, and it stalled, the oil light would go on....

I vote --optimistically, I know-- for a simple clutch failure of some sort.

Let us know...

S
__________________
When in doubt, PIN IT! It may not help, but it'll sure end the suspense...
Wretched Exce$$ See ADVr's around the world-ADV spotwalla page
Riding Wretched Wretched Passes
Bad decisions make good stories.
Alleycatdad is online now   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:42 PM   #5
brents347
Trusting my Cape...
 
brents347's Avatar
 
Joined: Mar 2006
Location: Where the hell is Truckee, CA?
Oddometer: 3,441
When you pull in the clutcj, does it feel normal? Does it come to the grip like normal, have proper tension, etc? I cant relate the clutch not disengaging to the oil system...
__________________
07 Yamaha R6
07 KTM 950 Super Enduro
04 KTM 250exc- plated two-stroke

01 Kawasaki KE100
74 Honda MR50
brents347 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:44 PM   #6
Chuckracer
Jerkus Maximus
 
Chuckracer's Avatar
 
Joined: Aug 2007
Location: Lowville, NY
Oddometer: 7,195
Sounds to me like the slave went and the oil light was just a coincidence.
__________________
2005.5 KTM 950 Adventure
2001 Scorpa SY250

Chuckracer is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:53 PM   #7
bikyto
Dans le doute...gaz!
 
bikyto's Avatar
 
Joined: Jun 2009
Location: Northern Cali
Oddometer: 2,129
I'd agree with the clutch slave that went.
but you did change your clutch plates last month. Could it be related?

I have a spare clutch slave. If you'd like, come on by. If you need help, let me know as well.
__________________
The race is long and, in the end, it's only with yourself...
bikyto is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 07:09 PM   #8
Qwik OP
Two Wheeled Addict
 
Joined: Apr 2008
Location: Sunnyvale, California
Oddometer: 6,030
With the bike in neutral I am getting a rattle and low pressure indicator light (As if I needed the light when I can hear the rattle)
__________________
Speed bumps never seem to make me go any faster
Qwik is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 07:11 PM   #9
Alleycatdad
Unbunch yer panties!
 
Alleycatdad's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: True Norcal, not that Bay Area/Sacto Crap...
Oddometer: 1,378
Hmmmm......

__________________
When in doubt, PIN IT! It may not help, but it'll sure end the suspense...
Wretched Exce$$ See ADVr's around the world-ADV spotwalla page
Riding Wretched Wretched Passes
Bad decisions make good stories.
Alleycatdad is online now   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 07:17 PM   #10
Geek
oot & aboot
 
Geek's Avatar
 
Joined: Jun 2003
Location: 8000ft, Twin Spruce Gap, Colorado
Oddometer: 29,681
Clutch jet clogged for a while?

Sorry Qwik
Geek is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 07:19 PM   #11
Qwik OP
Two Wheeled Addict
 
Joined: Apr 2008
Location: Sunnyvale, California
Oddometer: 6,030
And of course its pourin rain and I dont have a garage.
__________________
Speed bumps never seem to make me go any faster
Qwik is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 07:25 PM   #12
Unkgd
Gnarly Adventurer
 
Joined: Apr 2007
Location: Central Coast,Ca
Oddometer: 342
Quote:
Originally Posted by Qwik View Post
And of course its pourin rain and I dont have a garage.
Think my garage is a bit far this time
Have you pulled the clutch cover and made sure all of the clutch bolts are still tight? Though that probably would not give you the oil light indication.
Unkgd is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 07:40 PM   #13
Qwik OP
Two Wheeled Addict
 
Joined: Apr 2008
Location: Sunnyvale, California
Oddometer: 6,030
May end up at My Old place or Bikyto's house to check it.
__________________
Speed bumps never seem to make me go any faster
Qwik is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 07:59 PM   #14
bikyto
Dans le doute...gaz!
 
bikyto's Avatar
 
Joined: Jun 2009
Location: Northern Cali
Oddometer: 2,129
Quote:
Originally Posted by Qwik View Post
May end up at My Old place or Bikyto's house to check it.
yes Qwik. give me a call if you want to bring it over.
__________________
The race is long and, in the end, it's only with yourself...
bikyto is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 08:05 PM   #15
Qwik OP
Two Wheeled Addict
 
Joined: Apr 2008
Location: Sunnyvale, California
Oddometer: 6,030
Thanks. I will. Hoping the rain stops instead so I can do it here.
__________________
Speed bumps never seem to make me go any faster
Qwik is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014