ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Old's Cool > Airheads
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-11-2012, 05:24 AM   #16
R100LT
Chasing 11
 
R100LT's Avatar
 
Joined: Jan 2012
Location: Donnybrook Western Australia
Oddometer: 626
Hey Mike

In regards to your headlights it sounds similar to what I experienced with my RT . I had just changed over to HID lights amongst other things ... and when I tested with the tank off it worked fine ... put the tank back on and I couldn't get high or low beam ... just the flasher ... take the tank off to check ... it all worked fine.

Drove me mad for a couple of days ... checked everything ... from my wiring of the new HID and relays etc ... By chance I lent on the electrical connectors ( left hand side of frame, past the relays ) and it all worked fine. Basically I think they must have worked lose whilst removing and replacing the tank a few times.

Solution was just to simply to tape them down a bit tighter to make a better connection.
__________________
BMW R100LT 93 BMW R100RS 91 BMW K1100LT SE 94 76 R90S
R100LT is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 11:39 AM   #17
MikeO OP
Wage slave...
 
MikeO's Avatar
 
Joined: Jul 2002
Location: Scarning, Norfolk, today...
Oddometer: 6,675
Thumb Resolved!



The new (used) solenoid arrived from Motorworks today...


It wasn't the solenoid that was the problem.

More and more these last few days I have been coming to the conclusion that this was something REALLY simple. Sure enough, when refitting the starter (with the battery connected) I brushed the INSULATED end part of the power lead against the starter case and got a spark.

There was a fine cut in the insulation that tightening down opened up and created the short. A bit of red heatshrink later and the starter works as advertised, as does the headlamp.

Thanks very much everyone for your words of advice - it is really appreciated.

Let the rebuild continue!

Mike
__________________
All text & original photos Mike Oughton 2004 - 2014
MikeO is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 09:22 AM   #18
Wirespokes
Beemerholics Anonymous
 
Wirespokes's Avatar
 
Joined: Jul 2002
Location: Jackson's Bottom Oregon
Oddometer: 7,880
Well done getting that one sorted out! Chalk one more up to just taking a good close look!
__________________
Wanted: Dead, smashed, crashed or trashed gauges
BMW GAUGE REPAIRS - TACH*SPEEDO*CLOCK*VOLT METER *PODs & LIGHT BOARD*
Wirespokes is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014