ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > GSpot > Parallel Universe
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-09-2012, 02:33 PM   #1
drroccostein OP
Adventurer
 
Joined: Mar 2008
Location: Fort Worth, TX
Oddometer: 48
F800GS One Lunger

Well after many trouble free miles, I went to start the GS this morning. And had an extended start period, two tries at 30 seconds each, it finally started firing on one cylinder. So I shut it down broke out the volt meter and checked the battery (12.86), fired it again and same thing putting out 14+ volts.

So I shut it down and called roadside assistance, well two cancelled pickups and a wasted day. Still waiting on the third call back. I called the local BMW shop and in 20mins they were here hauling it back to the dealership. The guy picking it up turned the key and it fired on both cylinders.

He took it anyway, my question has anyone experienced this type of failure. I was thinking it could one of many things

Bad plug
Bad coil pack
Bad fuel controller
Bad fuel pump (it did sound slow and not normal in the am)
Bad or sticking injector
Bad battery under load when cold

Fuel is always Chevron and a splash of techron, told him to connect and check for errors and load test the battery.

Any thoughts or have covered most of the bases?
drroccostein is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 06:41 PM   #2
iJabberwocky
Gnarly Adventurer
 
iJabberwocky's Avatar
 
Joined: May 2012
Location: Leavenworth, WA
Oddometer: 207
Miles?

I was curious how many miles are on it? I haven't had this issue but was curious on the outcome when you find out.
__________________
Iakona
2011 KTM 990 ADV R
iJabberwocky is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 07:08 PM   #3
ebrabaek
Beastly Adventurer
 
Joined: Jan 2010
Location: Grand Valley, Colorado
Oddometer: 4,673
To me it has plugged injector written all over it. Mine did the same.... a while back, before techron. Took forever to crank..... then fired...humped along on one cylinder.... then two after a minute...... then the Techron treatment began..... No issues since.
__________________


Erling
ebrabaek is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 08:59 PM   #4
drroccostein OP
Adventurer
 
Joined: Mar 2008
Location: Fort Worth, TX
Oddometer: 48
It is still at the shop, they were loaded up today. Hopefully will know tomorrow, it has right at 15k on the clock. Not as many miles on it as I would like, but it has been a busy year at work.
drroccostein is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 07:25 PM   #5
drroccostein OP
Adventurer
 
Joined: Mar 2008
Location: Fort Worth, TX
Oddometer: 48
well the dealership found no errors in the system, bad is good and it it running like a top. Well damn I will chalk it up to a sticky injector leaving no trace, accept for my wallet being lite. But they did find a cracked tank. Another week at the dealer.
drroccostein is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 08:18 PM   #6
TowPro
Getting there
 
Joined: Aug 2009
Location: Compass PA
Oddometer: 3,014
Quote:
Originally Posted by drroccostein View Post
well the dealership found no errors in the system, bad is good and it it running like a top. Well damn I will chalk it up to a sticky injector leaving no trace, accept for my wallet being lite. But they did find a cracked tank. Another week at the dealer.
Chevron Techron Concentrate Plus Fuel System Cleaner.
there is another Chevron product on the shelf, but you want the concentrate Plus fuel system cleaner.
And I also use Star tron by Star Brite Enzyme Fuel Additive to combat the problems of running moonshine in the fuel (and storing that fuel)
__________________
2014 R1200GS - My Naked Street Touring Bike
2000 KTM LC4 640 E - For everything else
TowPro is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 07:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014