ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-01-2012, 06:47 PM   #1
GHANTCR OP
Gnarly Adventurer
 
GHANTCR's Avatar
 
Joined: Nov 2008
Location: Born in Costa Rica, Chile for a while
Oddometer: 175
Question Stumbles at 160kph after releasing gas, why?

My Bike 2004 950 Adv S with 97k km

Installed vacuum pump last week.

Today was the first day I took it on a solo ride I was driving at 160kph and released the gas because of a car that switched lanes without signals "asshole" well thing is it took a second to happen and when i got over the gas the bike stalled for a second or so, so retried the test again and the more time i had the throttle of, well the more time it took for the bike to gain power again.

I have no idea of where to start thinking of what is going on, only thing I can say is that at less than 100kph it just won't happen, or at least I can't feel it.

Any ideas?


Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 2
__________________
2004 KTM 950 Adventure S

GHANTCR screwed with this post 11-02-2012 at 06:24 AM
GHANTCR is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 09:48 PM   #2
DirtyADV
Beastly Adventurer
 
DirtyADV's Avatar
 
Joined: Jan 2007
Location: SWEDEN, Skellefteå
Oddometer: 1,954
Does it really stall like engine dies or just stumbles when you get back on the throttle? Mine does it too at higher speeds, if after letting go of the throttle so it engine brakes when back on it hesitates a little before power returns fully.

Have blamed it on the 2-1 system ...have been like it for quite some time, plan to go over the carbs this winter and maybe look how the membranes are feeling if they are old and stiff by now maybe that is the problem?

-04 Adv

/Johan
__________________
Have changed name, was previously Dirty950

www.dirtyadv.com (under construction)
DirtyADV is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 05:48 AM   #3
GHANTCR OP
Gnarly Adventurer
 
GHANTCR's Avatar
 
Joined: Nov 2008
Location: Born in Costa Rica, Chile for a while
Oddometer: 175
Stumbles, yes, think i'll too check the carbs, not sure it has something to do with the vacuum pump.

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 2
__________________
2004 KTM 950 Adventure S
GHANTCR is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 06:12 AM   #4
Duckhams
Adventurer
 
Duckhams's Avatar
 
Joined: Dec 2008
Location: SG
Oddometer: 74
Thumb overhauled

Mine 2005.5 S, I recondition lots of things which makes engine almost new. I start the bike and let it idling then a loud pop soung and engine died. Rectify everything seems fine. Hard to start as if no gas but full tank. Facet fulepump is new. Sas covered. H2W jettings.. ..

Have anyone solved this ....
Duckhams is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 10:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014