ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Racing
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-09-2013, 11:58 AM   #211
Hayduke
///SAFETY THIRD///
 
Hayduke's Avatar
 
Joined: Jun 2004
Location: Salida, coloRADo
Oddometer: 43,461
Quote:
Originally Posted by DaveRMS View Post
Duke,

Are we on the right track with the new changes re: no auto-save and version history? I think this takes care of that accidental save problem, as well as providing a safety net.

Dave
Yes! Great stuff, Dave!

I was playing with it this morning; Working well for me so far. Tomorrow night, I'm off to verify some big roadbooks I've been working on for awhile.
__________________
"What these people need is some mental psychology."-Bonnie Abbzug

Hayduke is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 12:04 PM   #212
RenoMoto OP
Rally Navigator
 
RenoMoto's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Sitting at My Computer
Oddometer: 210
GPX overlay - try it out.

Duke:

Be sure to capture your tracks from your pre-run. Also, drop waypoints in your gps as needed along the way.

The GPX track and WP overlay feature is a huge help when making corrections after a pre run.

You can also export the GPS tracks from Navigator to your Gps to lay out your pre-run. It will export directly into the MapSource software.

We will be adding a filter to automatically filter your track to 500 track points (the max a Garmin gpsmap60 will handle)

Let us know how it works out.

Thanks!
__________________
Mike Shirley
Double Diamond Athletic Club - Reno - Nevada
500 XCW - 990 Adventure R - 690 Duke
Pics - Moto - Dakar Rally - Rally Mongolia - TAT - F1 - Sports Cars - Crap
Rally Navigator - Create, Print & Share Rally Routes with Google Earth.
RenoMoto is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 12:58 PM   #213
Uller
Beastly Adventurer
 
Uller's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: Arlington, WA
Oddometer: 1,653
GPX Import

Is it just me that is unable to see the GPX Import option once a Route is started?

From the directions: Use the "Import GPX" button in the Roadbook field and search for the GPX file on your local computer. Import this file to Rally Navigator.

I don't see this currently. The only button I see is the GPX Overlay button once I go back into a route I have already created. Thanks!

Uller screwed with this post 06-09-2013 at 01:05 PM
Uller is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 01:05 PM   #214
DaveRMS
Beastly Adventurer
 
DaveRMS's Avatar
 
Joined: Jul 2005
Location: San Rafael, CA
Oddometer: 1,039
Quote:
Originally Posted by Uller View Post
Is it just me that is unable to see the GPX Import option once a Route is started?

From the directions: Use the "Import GPX" button in the Roadbook field and search for the GPX file on your local computer. Import this file to Rally Navigator.

I don't see this currently. The only button I see is the GPX Overlay button once I go back into a route I have already created.
That is correct. "Import GPX" is used to create a new route from your GPS track. At the moment, we only allow this once, as a way to create a new route. Once the route is created, only the "Overlay GPX" is allowed.

In the future, we will likely allow more flexibility.

Dave
DaveRMS is online now   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 02:14 PM   #215
Uller
Beastly Adventurer
 
Uller's Avatar
 
Joined: Jun 2008
Location: Arlington, WA
Oddometer: 1,653
Quote:
Originally Posted by DaveRMS View Post
That is correct. "Import GPX" is used to create a new route from your GPS track. At the moment, we only allow this once, as a way to create a new route. Once the route is created, only the "Overlay GPX" is allowed.

In the future, we will likely allow more flexibility.

Dave
Dave,

Maybe I'm just being slow today (maybe it is every day....) but, I don't recall ever seeing it as an option. Even before creating a route....

On another note, I have been trying to resist buying all the roadbook gear just cause I'm so far away from all the races and won't really get to use it that much. This darn program is going to cause me to make a large purchase in the near future. I can't wait to properly ride the route I am creating. Thanks.......

Uller screwed with this post 06-09-2013 at 04:54 PM
Uller is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 05:48 PM   #216
DaveRMS
Beastly Adventurer
 
DaveRMS's Avatar
 
Joined: Jul 2005
Location: San Rafael, CA
Oddometer: 1,039
Quote:
Originally Posted by Uller View Post
Dave,

Maybe I'm just being slow today (maybe it is every day....) but, I don't recall ever seeing it as an option. Even before creating a route....

On another note, I have been trying to resist buying all the roadbook gear just cause I'm so far away from all the races and won't really get to use it that much. This darn program is going to cause me to make a large purchase in the near future. I can't wait to properly ride the route I am creating. Thanks.......
Good eye, Uller! We moved that feature to the "premium" feature list, but I forgot to let the beta users have access to it. I'm deploying that fix now, along with a couple other minor changes.

Dave
DaveRMS is online now   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 08:05 PM   #217
Motorfiets
Beastly Adventurer
 
Motorfiets's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: North of Jack Daniel's, South of Country Music
Oddometer: 3,000
So.... How much we talking for premium?

Sent from my Galaxy Nexus
__________________
Ben
My Photo's
Motorfiets is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 09:34 PM   #218
DaveRMS
Beastly Adventurer
 
DaveRMS's Avatar
 
Joined: Jul 2005
Location: San Rafael, CA
Oddometer: 1,039
Quote:
Originally Posted by Motorfiets View Post
So.... How much we talking for premium?

Sent from my Galaxy Nexus
DaveRMS is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 05:27 AM   #219
Motorfiets
Beastly Adventurer
 
Motorfiets's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: North of Jack Daniel's, South of Country Music
Oddometer: 3,000
damn
__________________
Ben
My Photo's
Motorfiets is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 11:25 AM   #220
homerj
742 Evergreen Terrace
 
homerj's Avatar
 
Joined: Apr 2005
Location: 742 Evergreen Terrace
Oddometer: 4,926
Quote:
Originally Posted by DaveRMS View Post
We're working on adding more icons, as well as the ability to upload your own.

In the meantime, I've seen people using the fence icons as RR tracks. You can also rotate and resize all the icons.

Dave

The fence works fine as RR Track. Maybe just an RR crossing icon in "signs"? There are already a ton of icons in in land marks and my laptop screen is basically at capacity
__________________
09 570 Rallye Beast
"Being shot out of a cannon will always be better than being squeezed out of a tube. That is why God made fast motorcycles, Bubba…"-Hunter S. Thompson
homerj is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 08:54 AM   #221
Evil Invader
Studly Adventurer
 
Evil Invader's Avatar
 
Joined: May 2006
Location: Hell-sing-land, Sweden
Oddometer: 639
Quote:
Originally Posted by DaveRMS View Post
We're working on adding more icons, as well as the ability to upload your own.

In the meantime, I've seen people using the fence icons as RR tracks. You can also rotate and resize all the icons.

Dave
__________________
690 "DIY" thread (incl. "Rallybike build"): http://advrider.com/forums/showthread.php?t=708813

M Motoadventures
Evil Invader is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 02:08 PM   #222
beechum1
Beastly Adventurer
 
beechum1's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: Herlong, CA. Look it up, I'll wait.
Oddometer: 7,342
I have a perpetual loading sitch.



The screen remains like this for as long as i can stand it, and every 10 minutes asks if I want to save, but.....

I'm running
on my laptop
Win7
FF21.0
GE 7.1.1.1580

On my desktop:
XPPro
FF21.0 (probably)
GE7.1.1.1580(probably) not at home to confirm.

It worked to create the routes, now I can only view or edit the first two of four I created, "unamed roadbook" and "Herlong to Estates". i have two more both were created from copies of "Herlong to Estates" and niether will load anymore. On either computer. They do have alot of points... perhaps hundreds. But it's not more than 170 and 83 for the other. Waypoints for both are 29. I'd like not to lose the route of course. A few hours have gone into them....

J
__________________
Rally Moto Kit /// Vendor Thread
Quote:
Originally Posted by Dread Pendragon View Post
Mention to HogWild which way the wind is blowing where you're at, wait 20 minutes, and he'll post a picture of the intersection your at and a Google Earth route of how to get there.
beechum1 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 02:43 PM   #223
DaveRMS
Beastly Adventurer
 
DaveRMS's Avatar
 
Joined: Jul 2005
Location: San Rafael, CA
Oddometer: 1,039
With version history, you won't lose anything, so don't worry. This appears to be a simple loading bug. I'll fix it ASAP.

BTW, this is why we ditched auto-save. Auto-save could make a loading problem result in an auto-save that wipes things out.

Dave

DaveRMS screwed with this post 06-11-2013 at 03:29 PM
DaveRMS is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 03:29 PM   #224
DaveRMS
Beastly Adventurer
 
DaveRMS's Avatar
 
Joined: Jul 2005
Location: San Rafael, CA
Oddometer: 1,039
That load bug has been fixed.

Dave
DaveRMS is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 03:55 PM   #225
beechum1
Beastly Adventurer
 
beechum1's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: Herlong, CA. Look it up, I'll wait.
Oddometer: 7,342
Quote:
Originally Posted by DaveRMS View Post
That load bug has been fixed.

Dave
fixd indeed. Thanks so much for the work, the site, and attention to detail. Invaluable resource for us!!
__________________
Rally Moto Kit /// Vendor Thread
Quote:
Originally Posted by Dread Pendragon View Post
Mention to HogWild which way the wind is blowing where you're at, wait 20 minutes, and he'll post a picture of the intersection your at and a Google Earth route of how to get there.
beechum1 is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014