ADVrider

Go Back   ADVrider > Riding > Layin' down tracks
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 04-01-2013, 06:14 AM   #1
Emoto OP
Sure, why not?
 
Emoto's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: SE Mass
Oddometer: 17,937
Error when firing up BaseCamp

Recently, I have purchased and installed 24k topo Northeast and 24k topo Southeast onto my PC, and the data card on my Montana.

However, when I started up BaseCamp the other day, before it would open, I got the following:



I hit cancel, and BaseCamp proceeded to open. I went to a known location in the southeast with 24k Topo Southeast selected and only base map detail was shown.

I reinstalled both Topo sets. Now, when I fire up BaseCamp, I still get the error, but the missing map detail is no longer missing and is now displayed.

Thoughts? (This is on a Windows PC)
__________________
Eventual Master of the Obvious
2005 R1200GS | 2013 R1200GSW | SOHC4 208 | DoD 2032 | BMWMOA | BMWRA | YB
Proud walking jingle in the midnight sun.
Smugmug Discount: https://secure.smugmug.com/signup?Coupon=mStnWv71mNkjo
Support .orgs that work to protect your rights: ACLU, NRA, EFF
Emoto is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 12:59 PM   #2
Emoto OP
Sure, why not?
 
Emoto's Avatar
 
Joined: Feb 2004
Location: SE Mass
Oddometer: 17,937
Got it figured out!

Found "TOPO U.S. 24K Southeast v2.gmap" shortcut in C:\ProgramData\Garmin\Maps\ so, I opened BaseCamp, then when the error message came up, browsed to it and selected it. BaseCamp then opened and SE topo info was displayed. Then, I closed BaseCamp and re-started it. Guess what, same error message, and when I clicked Browse, it remembered where I had been and so I selected "TOPO U.S. 24K Southeast v2.gmap" again.




Someone suggested that I take a look at the properties of that shortcut, and that was the key to it!

The path shown in the properties was to a folder on a drive letter that I think the PC assigns to either my Zumo or Montana when connected. Since it was not connected, it was not finding it. So, the error message was somewhat misleading. It ought to have said that the shortcut target was not found instead of the shortcut itself not being found. I edited the shortcut target to "C:\ProgramData\Garmin\Maps\TOPO U.S. 24K Southeast v2.gmap" (the folder) and when I re-started BaseCamp, no more error message!

So, at some point, the shortcut changed to point to the folder on the GPS unit, rather than to the folder on the hard drive. Maybe this happened when I used BaseCamp to install the maps to the GPS unit?

Re-pointing it to the hard drive folder fixed the problem.
__________________
Eventual Master of the Obvious
2005 R1200GS | 2013 R1200GSW | SOHC4 208 | DoD 2032 | BMWMOA | BMWRA | YB
Proud walking jingle in the midnight sun.
Smugmug Discount: https://secure.smugmug.com/signup?Coupon=mStnWv71mNkjo
Support .orgs that work to protect your rights: ACLU, NRA, EFF
Emoto is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014