ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-27-2013, 12:58 PM   #1
AlmostUpright OP
UprightAlmost
 
AlmostUpright's Avatar
 
Joined: Sep 2011
Location: Spokane, WA
Oddometer: 4
Fuel pump or battery?

So I have searched a bit on here and really have come up short as to what my issue might be. I have a 2008 990 ADV that I replaced an o-ring on the fuel pump due to it piddling gasoline onto my garage floor (the fuel pump was replaced last fall). I also had a dead battery (original) that I figured I might as well replace while I have the bike in pieces. I replaced the original battery with a Shorai. Put the bike back together and now it will turn over but no kaboom. Anybody else ever experience anything like this? Checked my fuses, petcocks, etc. Nothing seems to be out of the ordinary.
AlmostUpright is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2013, 01:56 PM   #2
gefr
Life is a trip
 
gefr's Avatar
 
Joined: Nov 2005
Location: East Med, Greece
Oddometer: 3,553
Do you listen the fp priming?

Try to separate this noise from the stepmotors checking their boundaries.
Cheers.
__________________
There is always a reason!!
Fuel filters Fuel pump
Aluminum base plate for ITG foam air filter
Clutch master cylinder resleeving
Out of office April 18 to 27
gefr is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2013, 02:12 PM   #3
AlmostUpright OP
UprightAlmost
 
AlmostUpright's Avatar
 
Joined: Sep 2011
Location: Spokane, WA
Oddometer: 4
All the start up chatter is normal, fuel line is getting pressure. Checked the plug for spark and is ok.
AlmostUpright is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2013, 04:09 PM   #4
renogeorge
Studly Adventurer
 
Joined: Apr 2007
Location: Reno
Oddometer: 833
I have found that the Shorais need the be charged to a level where they are holding 13+ volts after charging. Check out their web site. Fully charged is 13.8 volts as I recall. I have found that they won't start my 300 when below 13 volts. I have had to put mine on an old school automotive charger for a SHORT charge to get the initial charge up high enough. Don't burn it up!!!
__________________
KTMs--300, 450, 990
renogeorge is online now   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 07:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014