ADVrider

Go Back   ADVrider > Bikes > Orange Crush
User Name
Password
Register Inmates Photos Site Rules Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-30-2013, 08:43 AM   #1
Racer111v OP
Gnarly Adventurer
 
Racer111v's Avatar
 
Joined: Aug 2011
Location: Hudson, NH
Oddometer: 346
Loose battery cable.......

Now that I have some miles on my new to me 950 ADV, I'm starting to get picky on ride quality. Yesterday I sync'ed the carbs (almost 2 inches off). New chain and sprockets.

The engine is much smoother at cruise speeds, but still doesn't like to cruise below 3500 rpm. It would also "buck" (misfire) on long uphills if I let it lug below 4000 rpm with heavy throttle.

Yesterday on my way to the Southwick MX National the speedo turned into a random number generator. I think I saw 135 mph in first gear. At a stop light the neutral light was pulsing. As I pulled away the engine just shut off. I'm thinking the stator had crapped out and let the battery run dead. I pushed the bike over to a nearby CVS parking lot. The starter wouldn't turn the engine over, but I noticed the headlight was still bright and white. I pulled the skid plate off and gave the battery cables a tug. They seemed fine, but I put the screw driver to them. The negative was tight, but I did get a little less than a quarter turn on the positive. I turned the key and it fired right up, with a bright steady neutral light.

It lugs a lot better now with out bucking. It feels a lot better over all. My random stalling issue at idle seems to be gone also, but that may be the carb sync. There doesn't seem to be any corrosion on the cables or terminals.The battery is new this year.

__________________
2004 KTM 950 ADV , 2006 DR-Z400E plated , 2001 YZ250N 2T woods bike , 1979 Suzuki RM400 VMX Race bike, 1986 Yamaha FJ1200
Racer111v is offline   Reply With Quote
Reply

Share

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


Times are GMT -7.   It's 09:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ADVrider 2011-2014